29.4 C
Belgrade
nedelja, jun 16, 2024

Sardinija nudi besplatna noćenja ako izaberete aktivan odmor

Sardinija je drugo po veličini ostrvo u Italiji, poznato po prelepim plažama, bogatoj istoriji i kulturnom nasleđu. Međutim, malo ko zna da je poznato i po brojnim planinskim stazama za pešačenje, gde se susreću zdravlje i pitoma mediteranska klima

Santa Barbara je fascinantan deo Sardinije, smešten u rudarskoj oblasti na jugozapadu ostrva. To je deo istorijskog rudarskog područja, koje je bilo veoma aktivno tokom 19. i 20. veka, poznato po svojim rudnicima uglja i minerala. Osim industrijskog nasleđa, Santa Barbara je okružena prelepim pejzažima, planinama i šumama, koje nude odlične mogućnosti za pešačenje i istraživanje.

Upravo zbog toga, lokalne vlasti Sardinije poklanjaju besplatna noćenja mlađima od 35 godina u objektima smeštenim na ovoj istorijskoj stazi. Ta avantura uključuje tri besplatne noći u šarmantnim kampovima i pansionima.

Nova akcija “Leg’s go in Cammino’” traje do 15. juna, a nakon nakon pauze tokom toplih letnjih meseci, ponovno počinje u periodu od 15. septembra do 31. decembra 2024. godine. Avantura je podeljena u 30 etapa prosečne dužine od 16 kilometara, a pešačenje bi ukupno trajalo oko mesec dana.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Sardinija nudi samo tri besplatne noći za svakog planinara, ali to je sigurno dovoljno da se zainetresovani putnici ohrabre. Osim noćenja, njima je obezbeđen i doručak. Ako želite da učestvujete, morate da se prijavite preko njihove internet stranice, nakon čega dobijate vaučer.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -