22.5 C
Belgrade
četvrtak, jul 4, 2024

Pešačkom stazom protiv masovnog turizma

U Portugalu se gradi najduža kružna pešačka staza na svetu. Ovaj novi turistički sadržaj ima za cilj borbu protiv masovnog turizma, kako bi se vratila ravnoteža između manje i previše turistički posećenih delova zemlje

U toku su planovi za izgradnju najduže kružne pešačke rute na svetu, Palmilhar Portugal, koja će biti dugačka čak 3.000 kilometara. Ovaj sadržaj bi trebalo da podstakne turiste da krenu manje poznatim “stazama” koje se ne nalaze u popularnim destinacijama kao što su recimo Lisabon i Algarve. Na njoj će se nalaziti preko 100 manje poznatih mesta širom zemlje, navodi Euronews.

Početak staze je u mestu Alenker, severno od Lisabona, da bi se dalje širila ka obali do juga zemlje. Nakon mesta Alentejo, staza dalje ide ka planinskom lancu Trás-os-Montes na severu. Projekat izgradnje trajaće ukupno tri godine.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Iako to neće biti najduža pešačka staza na svetu, ta čast pripada Velikoj stazi u Kanadi dugoj 24.000 kilometara, Palmilhar Portugal biće najduža kružna staza takve vrste. Staza će biti pogodna i za bicikliste u nekim delovima, a cilj je da bude dostupna i osobama smanjene pokretljivosti.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -