36.8 C
Belgrade
subota, jul 13, 2024

Rekordna turistička predsezona u Istri

Turistička predsezona na teritoriji Istre protiče odlično. Imajući u vidu ostvarene brojke, već sada se može slobodno reći da će ova godina daleko premašiti rekordnu 2019., posebno jer se rast događa van glavne turističke sezone

U Istri je predsezonski turistički mesec maj bio najbolji u istoriji. Ostvareno je čak pola miliona noćenja više nego prošle godine, tačnije 550.00 turističkih dolazaka i 2.6 miliona turističkih noćenja.

U prvih pet meseci u Istri je realizovano 1.040.000 dolazaka i 4.2 miliona noćenja što je u poređenju sa istim periodom pošle godine 9% bolje u dolascima i 13% bolje u noćenjima.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Najviše noćenja je ostvareno u kampovima i privatnim smeštajima, zabeležen je porast za 18% u odnosu na prošlu godinu. Što se tiče hotela. zabežen je porast za 7%. Od gostiju najviše je bilo Nemaca i Austrijanaca, nakon kojih slede građani Hrvatske, Italije, Poljske i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -