29.8 C
Belgrade
nedelja, jul 14, 2024

Savršeno ostrvo za miran i sadržajan odmor

U blizini izuzetno posećenih destinacija u Grčkoj, ostrva Santorini i Milos, nalazi se jedno malo i relativno nepoznato parče zemlje koje izvire iz mora i podseća na pravi pravcati raj

Folegandros je ostrvo neverovatne prirodne lepote. Iako je vrlo blizu mnogo poznatijih ostrva Santorini i Milos, Folegandros ima dosta drugačiji stil. Relativno netaknuto od stranih turista, ostrvo još uvek uspeva da zadrži svoj jedinstveni šarm.

Folegandros je netaknuti komadić prave Grčke sa opuštajućom atmosferom, gostoprimstvom i lepim plažama. Postoje tri mesta, Karavostasi, Chora i Ano Merià. Nema više od 600 stanovnika zimi, a nedavno izgrađeni moderni hoteli i restorani pokazaće vam istinsko gostoprimstvo.

Folegandros je idealno mesto za uživanje u mirnom odmoru jer saobraćaj nije dopušten u tri sela, što daje osećaj mira. Pored činjenice da na njemu postoji nekoliko plaža, do najlepših se mora doći morem, nekim od brojnih turističkih brodova koji saobraćaju. Plaže poput Agali, Agios Nikolaos i Livadaki nude savršeno mesto za opuštanje i uživanje u suncu.

Pored uživanja u moru i kupanju, ostrvo je idealno i za ljubitelje aktivnog odmor. Postoje brojne brdske staze sa panoramskim pogledom na okolinu. Svaka staza otkriva zadivljujuće poglede na more, strme litice i bujnu vegetaciju, pružajući posetiocima priliku da se potpuno povežu s prirodom. Pauzu možete napraviti u lokalnim tavernama gde možete uživati u ukusnoj tradicionalnoj hrani.

Ostrvo je idealna destinacija kako za porodične odmore, tako i za parove. Ukoliko vam treba miran odmor, Folegandros je odličan izbor. On krije male skrivene uvale i divlje plaže koje okružuje tirkizno Egejsko more.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Ovo malo, ali očaravajuće ostrvo, nudi mir i lepotu koja ostaje dugo u sećanju svakog posetioca. To je mesto gde se prirodne lepote, bogata istorija i duboko ukorenjene tradicija spajaju kako bi stvorili jedinstveno iskustvo. Do Folegandrosa možete doći trajektima i brodovima sa raznih lokacija, iz Pireja, sa Santorinija, Milosa i s drugih ostrva Kiklada.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -