27.5 C
Belgrade
subota, septembar 28, 2024

Gde se jede najbolja hrana?

Ako volite da putujete, velike su šanse da ste već koristili internet stranicu Tripadvisor. Na ovom servisu korisnici rangiraju hotele, restorane i lokalne atrakcije prema karakteristikama kao što su lokacija, čistoća, usluga i vrednost. Svake godine stranica analizira podatke svojih korisnika, sastavljajući liste najboljih za svoje godišnje nagrade Travellers’ Choice Awards

Dobar deo svetskih putnika odlazi na putovanja kako bi istraživao lokalne običaje, kulturu ali i hranu. Ako je vaše putovanje insprisano doručkom, ručkom ili večerom, sa mnogo zaustavljanja za međuobroke između, Tripadvisor ima listu koja sadrži destinacije koje morate posetiti. Gde se jede najbolja hrana na svetu?

Putnicima na raspolaganju stoji objavljena lista Top Destinations for Food Lovers. To je popis od 18 gradova koje su korisnici stranice rangirali kao gradove u kojima se pripremaju najukusnija jela.  Na ovoj listi i nema puno iznenađenja među destinacijama, od kojih su većina veliki gradovi već dugo poznati po svom doprinosu gastronomiji.

Hanoj, Rim i Krit na vrhu liste Tripadvisor-a ​​za 2024.

Verovatno već znate da su svetske destinacije poput Rima, Firence ili Pariza poznate po vrhunskoj hrani, čak i ako niste neki preterani hedonista kad je hrana i piće u pitanju. Hanoj se nalazi na prvom mestu, Rim na drugom, a Krit na trećem mestu.

Hanoj je već poznat svetskim turistima po svojim specijalitetima, oni na najbolji način kombinuju istok i zapad, svarajući neverovatnu kombinaciju ukusa. Rim je poznat po raznim vrstama testenina ili picama, dok na Kritu caruje mediteranska kuhinja, morski plodovi ali i vrlo ukusna jagnjetina i delikatesi od mesa.

Srpska vina krupnim koracima napred, saznajte više.

Od ostalih gradova, među prvih deset se još nalaze i Kusko iz Perua, Firenca, Nju Delhi iz Indije, Barselona, Nju Orleans, Lisabon i Puket. Sve ostale destinacije pronađite na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -