12.8 C
Belgrade
subota, oktobar 5, 2024

Preselite se u Toskanu i zaradite do 30.000 evra

Toskana s razlogom nosi titulu najposećenije turističke regije sveta. Čarobni pejzaži koji ne prestaju da fasciniraju turiste iz svih krajeva, dovoljan su razlog da ovaj deo Italije uvek bude najbolji izbor za putovanja. Osim toga, Toskana je poznata i kao mesto sa notorno skupim nekretninama, zbog čega je i interesantna ova nova akcija

Kupovina kuće u ruralnoj Toskani je mnogima na listi želja, ali nekretnine u toj regiji su izuzetno skupe. Upravo zbog toga, i zbog oživljavanja ruralnih i manje naseljenih delova vlasti Toskane su odlučile da plate 30.000 evra da se tamo preselite.

Regionalne vlasti Toskane su najavile ovu akciju kako bi se oživeli planinski krajevi sa sve manjim brojem stanovnika. Pored Toskane, širom Italije ruralni gradovi i sela doživljavaju populacijsku krizu, pa su pribegli sličnim akcijama u privlačenju stanovništva.

Kako se stanovnici sele u gradove zbog boljih prilika za posao, male zajednice ostaju sa nizom napuštenih kuća i stagnirajućim ekonomijama. U novoj akciji pod imenom “Residency in the mountains 2024” kandidati dobijaju iznose između 10.000 i 30.000 evra za kupovinu imanja.

Osnovni uslov je da to bude u planinskom gradiću s manje od 5.000 stanovnika, i da finansijski doprinos ne sme premašiti 50% troškova kupovine i obnove nekretnine. Ko može da aplicira?

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Podnsioci zahteva moraju biti italijanski državljani ili državljani druge države Evropske unije ili građani izvan EU koji imaju boravišnu dozvolu koja traje najmanje 10 godina. Takođe moraju biti registrovani kao rezidentni u italijanskom mestu ili gradu, ali ne moraju živeti u planinskoj zajednici. Prijave se mogu podneti putem onlajn obrasca na internet stranici Toskanske regije i moraju se podneti najkasnije do 27. jula.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -