22.5 C
Belgrade
nedelja, jun 30, 2024

More u Bosni i Hercegovini nikad traženije

U Neumu, nakon odlične predsezone, zvanična turistička sezona protiče kao nikad do sada. Popunjeni su svi smeštajni kapaciteti, i praktično nema nijednog slobodnog mesta

Zahvaljujući ranijem početku turističke sezone, popunjenost kapaciteta se kretala od 60 do 80%, dok sa početkom letnje sezone popunjenost svih smeštajnih kapaciteta iznosi gotovo 100%.

Statistički podaci se analiziraju na kraju turističke sezone, kad će se tačno znati koliko je ukupno noćenja ostvareno, međutim, popunjenost u Neumu je praktično uvek ista. Masovniji dolazak gostiju očekuje se tokom jula i augusta, u špicu sezone. Što se tiče cena, one jesu nešto veće ove godine ali su u skladu sa poskupljenjima u celoj zemlji.

Neum ostvaruje dobre turističke rezultate već nekoliko godina, i oni se ne razlikuju puno  od 2019. godine koju svi uzimaju kao poslednju godinu u kojoj je turizam bio na vrhuncu. Ipak, veruje se da će 2024. godina biti rekordna za turizam u Neumu.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Što se tiče smeštajnih kapaciteta, popunjeni su na početku prvo privatni smeštaji, dok se kasnije i kolektivni smeštaj takođe popunio, odnosno hoteli. Najviše gostiju ima iz  Srbije, Hrvatske, Rusije, Francuske, Mađarske, Nemačke i zemalja istoka. Ipak, najviše ima domaćih turista.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -