20.4 C
Belgrade
utorak, jul 2, 2024

Najpopularnija grčka ostrva za 2024. godinu

Grčka je poznata kao kolevka zapadne civilizacije, ali takođe i kao zemlja tirkizno plavog mora, romatičnih ostrva i veselog naroda koji živi da bi uživao

Grčka je popularna evropska destinacija za odmor tokom cele godine. Letnja sezona počinje već početkom maja meseca, a peščane plaže grčkih ostrva privlače mnoge turiste koji žele da pobegnu u toplu klimu sa slatkim zalascima sunca. Zabava i noćni život takođe su na nivou, što Grčku uz sve navedeno čini privlačnom za apsolutno sve, od porodica, penzionera do mlađih ljudi i ljubavnih parova.

Naravno, ostrva poput Santorinija, Mikonosa, Krita, Krfa, Rodosa i Zakintosa i dalje su najpopularnija kod turista. Međutim, postoje i ono manje posećeni biseri kao što su Siros ili Folegandros, destinacije koje pružaju jedinstven i potpun odmor bez gužvi i prenatrpanih plaža.

Upravo zbog toga je Internet stranica Glamour Magazine napravila listu najtraženijih a manje poznatih grčkih ostrva, kako bi pomogla turistima da pronađu destinaciju po svojoj želji. Lisu su sastavljali novinari i urednici magazina koji koji dobro poznaju Grčku. Oni su proveli dosta vremena upoznavajući ostrva, odsedajući u raznim vrstama smeštaja. 

Ostrva su rangirana na temelju ličnih iskustava i preferencija, ali svako je vredno posete, i svako nudi nešto jedinstveno u što se možete zaljubiti. Lista 10 najboljih ostrva izgleda ovako, a za više posetite zvaničnu internet stranicu magazina:

  1. Paros

2. Milos

3. Samos

4. Hidra

5. Krf

6. Lefkada

7. Santorini

8. Krit

9. Naksos

10. Kefalonija

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -