29.8 C
Belgrade
nedelja, jul 14, 2024

Destinacije za turiste sa dubljim džepom

Kako to pravilo i nalaže, najskuplje destinacije su obično one najudaljenije. Interesantno je navesti da popularnost takvih destinacija u poslednjih nekoliko godina raste, bez obzira na to koliko košta odlazak na jednu od njih

Najskuplje turističke destinacije sveta se nalaze u Africi, ali takođe i na Antarktiku i Okeaniji. Interesanto je navesti da je Antarktik prvi put u istoriji od otkrivanja postao vrhunska destinacija koja nudi avanturu života, nažalost, samo onim punticima sa zaista dubokim džepom.

Na osnovu istraživanja internet stranice squaremouth.com napravljena je rang lista koja daje odgovor na pitanje koje su to najskuplje turističke destinacije sveta. Istraživanje je bazirano na analizi podataka i putnih osiguranja više stotina hiljada putnika širom sveta.

Ako uporedimo broj takvih aranžmana, u odnosu na prošlu godinu je zabeleženo 57% rezervacija više. „Skupe destinacije“ podrazumevaju to da je prosečna cena pojedinačnog putovanja na takve destinacije bila nešto viša od neverovatnih 11.000 dolara, što je i više od tri puta više nego što je prosečan putnik ukupno potrošio ove godine.

Već drugu godinu zaredom afričke zemlje se nalaze na samom vrhu liste. Najskuplja je destinacija je definitivno Kongo. Prosečna cena putovanja u tu državu iznosi više od 30.000 evra. Sledeća destinacija je Bocvana, gde je prosečna cena gotovo upola manja, nakon koje slede Zimbabve, Tanzanija i Kenija.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Putovanja u Okeaniju čine četvrtinu svih skupih putovanja, a Antarktik je popularniji nego ikad. Putovanja na Antarktik u 2022. porasla su za 134%, a čini se da će sledeće godine prvi put u istoriji postati najposećenija skupa destinacija sveta. U zavisnosti od aranžmana, cene kreću od 8.000 do 15.000 evra, što je neki prosek. Naravno, po osobi.

Osim navedenih destinacija, jedina skupa sa liste najskupljih koja se nalazi u Evropi je Monako. Lista 10 najskupljih destinacija izgleda ovako:

1. Kongo

2. Bocvana

3. Antarktik

4. Zimbabve

5. Tanzanija

6. Južna Džordžija i ostrva Južni Sendvič (South Georgia and the South Sandwich)

7. Maršalova ostrva

8. Kenija

9. Centralnoafrička Republika

10. Monako

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -