21.5 C
Belgrade
nedelja, septembar 8, 2024

Najpristupačnije evropske destinacije za letnji odmor

Britanski Post Office je u svom poslednjem godišnjem izveštaju predstavio 15 najboljih i najpovoljnijih destinacija na svetu za letovanje. Među prvih deset se nalaze tri iz Evrope, od kojih je jedna u našem komšiluku

Izvešaj je baziran na stvarima i proizvodima koje prosečan turista potroši na destinaciji, takozvana vanpansionska potrošnja, a ne na ukupnoj dostupnosti cena, kao što su cene prevoza i smeštaja.

Post Office je u obzir uzeo cene koka-kole, piva, kafe, vode, vina, kreme za sunčanje i slično, sve ono što jedan prosečan turista kupuje u prodavnicama, kafićima, barovima ili restoranima.

Algarve

Najjeftinija evropska destinacija za letovanje, peta na listi najjeftinijih na svetu, je region Algarve, koji se nalazi u Portugalu na obali Atlantskog okeana. Algarve predstavlja jednu od najpoznatijih turističkih destinacija u Evropi. Poznat je po svojim prelepim plažama, slikovitim selima, bogatoj istoriji i izuzetnoj gastronomskoj ponudi. Prosečan turista će potrošiti na destinaciji oko 69.96 evra.

Sunčev Breg

Druga najjeftinija destinacija u Evropi, a sedma u svetu je Sunčev Breg u Bugarskoj. Sunčev Breg je smešten na obali Crnog mora u Bugarskoj, i to je jedno od najpopularnijih letovališta u ovoj zemlji. Poznat je po svojim dugim peščanim plažama, živahnom noćnom životu i raznovrsnim turističkim sadržajima. U Bugarskoj će Prosečan turista će potrošiti tu oko 72.92 evra.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Pafos

Treća najjeftinija destinacija u Evropi, inače deseta na svetu, je Pafos iz Kipra. Ovaj grad je smešten na jugozapadnoj obali Kipra, i predstavlja jedno od najvažnijih istorijskih i kulturnih središta ove mediteranske zemlje. Sa svojom bogatom istorijom koja se proteže hiljadama godina unazad, prelepim plažama i živopisnim pejzažima, Pafos privlači posetioce iz celog sveta. Prosečan turista će potrošiti u ovom gradu oko 85.56 evra.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -