12.3 C
Belgrade
subota, septembar 21, 2024

Kvarner oduševio ovogodišnji Sarajevo Film Festival

Turistička zajednica Kvarnera je i ove godine na poziv organizatora Sarajevo Film Festivala i partnera Gault&Millau Croatia učestvovala na prestižnom, 30. Sarajevo Film Festivalu, gde su u saradnji sa Turističkom zajednicom grada Malog Lošinja i Lošinj Hotels & Villas kroz gastronomiju i premijeru novog spota svetske čelističke zvezde Stjepana Hausera, snimanog na lokacijama ostrva Lošinj, predstavljene gastronomske čari i lepote Kvarnera kao Evropske regije gastronomije u 2026. godini

Kvarner, odnosno Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica grada Malog Lošinja i hotelska grupacija Lošinj Hotels & Villas bili su partneri gala večere Sarajevo Film Festivala održane u hotelu Hills, koja se već tradicionalno održava povodom dodele nagrada Srce Sarajeva za TV serije. Zvanice najsvečanije večere Sarajevo Film Festivala uživali su u specijalitetima vrhunskih šefova Michaela Gollenza (Trofej veliki šef sutrašnjice Gault&Millau Croatia 2022) – šef kuhinje restorana Alfred Keller (1 Michelin*) u luksuznom Boutique Hotelu Alhambra u Malom Lošinju i Denija Srdoča (Trofej mladi talenat godine Gault&Millau Croatia 2018) – iz restorana Nebo (1 Michelin*) i Hidden Wine Bistroa u Rijeci.

“Ugled i popularnost Sarajevo Film Festivala, nudi nam izuzetnu mogućnost za povezivanje promocije turističke ponude Kvarnera sa filmskim festivalom. Posebno važno za Kvarner je predstavljanje destinacije kao Evropske regije gastronomije. Osim promocije kroz briljantne kulinarske kreacije dva velika kvarnerska šefa, Denija Srdoča i Michaela Gollenza i njihovih timova, Kvarner se svakodnevno predstavljao i kroz prikazivanje promotivnog spota “It`s all about the taste“ pre filmskih projekcija na velikom platnu otvorenog gradskog bioskopa sa 3.000 mesta. Gastronomija i filmska industrija idealan su spoj u promociji svake turističke destinacije, a Sarajevo Film Festival bila je izuzetna prilika za susrete sa predstavnicima globalne filmske industrije, medijima, kao i za predstavljanje širokom krugu međunarodne publike. Za Kvarner, koji postaje i sve traženiji “filmski set” tokom cele godine, ali i regija domaćin brojnih filmskih festivala, ova je promocija iskorak na ciljano, globalno tržište”, izjavila je dr.sc. Irena Peršić Živadinov, direktorka Turističke zajednice Kvarnera.

Na večeri je ove godine učestvovalo oko 180 protagonista – glumaca, reditelja, scenarista i producenata, partnera i medija, koji su uz gastronomsko predstavljanje, imali priliku da uživaju u premijeri novog spota čelista Stjepana Hausera pod nazivom “Secret Garden”. Spot, sniman na brojnim, predivnim lokacijama ostrva Lošinj, savršeno je upotpunio veče posvećeno ostrvu Lošinj i Kvarneru – Evropskoj regiji gastronomije 2026. godine.

“Posebno smo ponosni što je ovaj svetski poznati violončelista upravo na našem ostrvu pronašao inspiraciju za svoju novu muzičku priču. Ovaj spot ne samo da prikazuje lepote Lošinja, već će pozvati sve ljubitelje prirode, muzike i jedinstvenih doživljaja da samostalno istraže i otkriju sve što Lošinj nudi”, rekao je Dalibor Cvitković, direktor Turističke zajednice grada Malog Lošinja.

Poziv Turističke zajednice Kvarnera i Turističke zajednice grada Malog Lošinja za zajedničku promociju na jubilarnom Sarajevo Film Festivalu sa zadovoljstvom su prihvatili i Lošinj Hotels & Villas, s vrhunskom ponudom u luksuznim objektima najviše kategorije.

“Upravo to smo predstavljali i u Sarajevu, gde je Michael Gollenz, Executive Chef Boutique Hotela Alhambra, zajedno sa čuvenim kvarnerskim šefom Denijem Srdočem, pripremao gourmet večeru na ovom nezaboravnom događaju. Verujem da je to put upoznavanja Lošinj Hotels & Villas, kao i poziv svima da nas posete”, rekao je Zoran Pejović, Chief Growth and Strategy Officer Jadranka turizma.

Sarajevo Film Festival najznačajnija je filmska smotra istočne Evrope i ove godine obeležava svoj veliki jubilej – 30 godina održavanja. U program festivala, koji se održava od 16. do 23. avgusta, uključeno je više od 250 filmova, a prati ga 784 akreditovanih novinara iz celog sveta.

Foto: Ermin Selimović i Jasmin Čizmović

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

 

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -