11.1 C
Belgrade
subota, septembar 14, 2024

Danakil, nova destinacija za turiste kojim treba nešto zaista drugačije

Na severu Etiopije se nalazi pusta i negostoljubiva depresija Danakil, strani i vanzemaljski predeo sa najekstremnijim klimatskim uslovima na planeti. Život je, čak i ovde, pronašao način

U regionu Afar, u Etiopiji, svoje mesto je našla Danakil depresija, na oko 100 metara ispod nivoa mora. Smeštena skoro na samom Rogu Afrike, ova oblast je jedan od najaktivnijih delova sveta. Vrlo je često nazivaju i paklom na zemlji, delom zbog toga što je to možda i najtoplije mesto na planeti, delom zbog svog neobičnog i bizarnog izgleda.

Temperature se često idu i do 50 stepeni celzijusa, što svaki odlazaki utovanje do Afara čini ekspedicijom. To je zaista više od običng putovanja. Negostoljubivi predeo miriše na sumpor, dok brojni aktivni gejziri i mineralna jezera dopunjuju sliku pejzaža koji kao da zaista nije sa ovog sveta. Ovde se takođe nalazi aktivni vulkan Erta Ale, pa je čitav region dodatno namučen uticajem svih ovih faktora zajedno.

Vekovima se ovde dolazilo po dragocenu so, a od skoro turisti sve češće žele da posete pejzaž koji izgleda kao iz naučno fantastičnog  filma. Čak i ovde, gde je skoro nemoguće, postoje brojna pastirska plemena i trgovci solju, život izgleda pobeđuje sve.

Putnici koje interesuje antropologija nisu jedini koji će uživati ​​u poseti Danakil depresiji. Glavni razlog je posmatranje i upoznavanje sa svim suludim geološkim formacijama i događajima, krajolicima koji će u potpunosti zadovoljiti i najodvažnije putnike.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Ovde je slika zivota drugačija, ovde se možda bolje nego igde vidi evolucija na delu. Svi uslovi života su podređeni prirod, i njenim zakonima. Verovatno je to ono što privlači sve veći broj turista, neverovatna priča o trijumfu ljudi nad surovom prirodom, i neverovatna volja za životom.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -