30.7 C
Belgrade
petak, septembar 27, 2024

Frojdenberg – Mali grad i velika Instagram zvezda

Slike kuća iz 17. veka pokrivenih snegom kuće privukle su pažnju iz celog sveta, mali grad je iz anonimnosti uz pomoć društvenih mreža postao planetarni hit, i jedan od najtraženijih pojmova na internetu

Frojdenberg (Freudenberg) se nalazi na zapadu Nemačke, nedaleko od Kelna i Dortmunda. Smešten je na brdovitom predelu na 500 metara nadmorske visine, i zauzima područje od 54 kvadratnih kilometara, od čega je najveći deo pokriven gustom šumom. Po čemu je ovaj grad onda tako poseban?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antonia (@anto_hei_)

Ovaj gradić je najpoznatiji po svojoj autentičnoj arhitekturi. Sve kuće datiraju iz 17. veka, i njih ima negde oko 80 ukupno. Sve su gotovo identične, imaju crno-belu fasadu i grede koje čuvaju stabilnost kuća. Upravo zbog toga, ovaj deo Nemačke ima posebnu draž, jer kuće deluju kao da su nacrtane, odnosno odštampane, sve su jednake i iste, a kad sneg prekrije krovove, desi se neka posebna magija.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Baš zbog te idiličnosti ovaj grad je dobio posebno mesto na Instagramu, a gradske vlasti su na vreme prepoznale turistički potencijal grada, pa ga sa posebnom pažnjom promovišu, i jedva čekaju da padne sneg kako bi magija gradića bila potpuna.

Frojdenberg je grad koji spaja bogatu istoriju, prepoznatljivu arhitekturu i prirodne lepote, pružajući jedinstven spoj kulture i prirode. Njegova očuvana srednjovekovna jezgra, kao i živopisni pejzaži, čine ga idealnim mestom za sve one koji žele da osete duh stare Nemačke, a istovremeno uživaju u miru i lepoti prirode. Iako možda nije među najvećim ili najpoznatijim nemačkim gradovima, Frojdenberg svakako ima šta da ponudi posetiocima, koji u njemu mogu pronaći jedinstvenu kombinaciju tradicije i modernosti.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -