9.6 C
Belgrade
utorak, oktobar 22, 2024

Kvarner je najbolja održiva destinacija vinskog turizma u Evropi

Evropska kulturna i vinska ruta Iter Vitis, koja u okviru EU promoviše vinske puteve i vinsku tradiciju, proglasila je na konferenciji u Moldaviji Kvarner za najbolju održivu vinsku destinaciju Evrope

Kvarner je ovim priznanjem potvrdio svoju poziciju vodeće destinacije koja neguje tradiciju vinogradarstva i proizvodnje vrhunskih vina, uz istovremeno očuvanje prirodnih lepota i kulturnog nasleđa. Asocijacija Iter Vitis promoviše vino i vinske regije i okuplja zaljubljenike u vino iz cele Evrope.

Iz Turističke zajednice Kvarnera je saopšteno da je priznanje kruna uspešne sadadnje regionalne turističke zajednice, Udruženja Vina Kvarnera i kvarnerskih vinara. To je posebno važno u ovom trenutku, jer je Regija Kvarner je i zvanično dobila preporuku za usvajanje titule Evropske regije gastronomije u 2026. godini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by visitkvarner (@visitkvarner)

Vinski i gastro turizam više ne počivaju samo na konzumaciji, već je to priča o ljudima, njihovom radu i ljubavi prema kraju. Gosti danas žele pre svega da dožive autentično iskustvo, da otkriju tajne lokalnih namirnica i vrhunskih vina. A sve to Kvarner već ima i nudi, navodi direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Perišić Živadinov.

Sva ova priznanja su važan iskorak koji gostima jasno i sa ponosom ističe jednu od najvećih prednosti regije. To je izvrsna raznovrsna hrana i lokalna autohtona vina. Niz višegodišnjih aktivnosti u području razvoja i promocije gastronomije poput projekata Kvarner Gourmet i Kvarner Food, Kvarner Wines, dobijenih oznaka kvaliteta poput Michelina, Gault&Millau, JRE, oznaka izvornosti prehrambenih proizvoda, destinaciju su dovele do nivoa spremnosti za iskorak na međunarodno tržište, međunarodno brendiranje i razvoj lokalne zajednice u pogledu održivosti i daljnjeg isticanja gastronomije kao motiva dolazaka gostiju.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -