U Ljubljani će se od 29. januara do 1. februara 2025 održati 18. izdanje Sajma ukusa GASTexpo, koji predstavlja jedan od najznačajnijih regionalnih sajmova za HoReCa sektor
Sajam se održava na Gospodarskom razstavišču u Ljubljani i na jednom mestu objedinjuje više segmenata: gastronomiju, piće, kafu, poslastičarstvo, pekarstvo, sladoled, pivo, vino i hotelsko-ugostiteljsku opremu. Ponovo će se sajam održati i u hibridnoj verziji, koja će omogućiti novu dimenziju poslovnog umrežavanja i B2B poslovnih kontakata.
Hibridni dizajn omogućava da se sajam odvija u dve dimenzije – tradicionalni, klasični sajam će se održati od 29. januara do 1. februara 2025, dok će digitalni sajam biti dostupan od 15. januara do 16. februara 2025. Ovakav koncept omogućava još širi pristup, fleksibilnije učešće i veću mogućnost umrežavanja sa ključnim stručnjacima u ovoj oblasti. Posetioci će takođe moći da se uključe u digitalno iskustvo bez obzira na to gde se nalaze. Koristeći najnoviju platformu, imaće neograničen pristup izlagačima, njihovim inovativnim proizvodima, profesionalnim sadržajima i novostima. Digitalna platforma će takođe ponuditi mogućnost zakazivanja sastanaka i povezivanja sa izlagačima. Pored toga, live streaming će omogućiti gledanje predavanja, radionica, prezentacija i takmičenja, omogućavajući posetiocima da učestvuju u aktivnostima iako nisu fizički prisutni.
Na sajmu nastupa više od 400 izlagača iz cele regije, pa će tako posetioci moći da pronađu kompletnu opremu za turističke i ugostiteljske objekte, najnovija tehnološka rešenja uz poseban naglasak na inovacijama u sektoru hotelijerstva, ugostiteljstva i gastronomije, što definiše smernice i diktira trendove u branši.
GASTexpo je posebno značajan događaj za sve ljubitelje gastronomije i profesionalce u ovoj oblasti, jer će kao centar kulinarskih majstorija, biti mesto gde će se predstaviti najbolji kulinarski talenti, inovacije i najnoviji trendovi u svetu hrane i pića. Od molekularne gastronomije do najnovijih trendova u pripremi hrane, GASTexpo će biti prava prilika za svakoga ko želi da unapredi svoje kulinarske veštine ili jednostavno da se oduševi kulinarskim inovacijama. Posetioci će takođe imati priliku da se upoznaju sa najnovijim održivim praksama u gastronomiji, jer će mnogi izlagači predstaviti rešenja za smanjenje otpada i optimizaciju resursa. Sajam će postati i mesto razmene mišljenja o budućnosti održive kuhinje i gastronomije.
Na sajmu će se održati i brojne praktične radionice s različitim temama: od škole pečenja pizze, kolača i pekarskih proizvoda, pa sve do pripreme sladoleda, koktela, kafe, piva, kao i uvek popularnih radionica za bariste na temu latte arta.
Paralelno sa Sajmovom ukusa održava se i Sajam turizma Alpe Adria koji predstavlja turističku ponudu regije.
Više informacija o sajmu GASTexpo, programu i izlagačima dostupno je putem njihove web stranice gast.si.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.