“Ne gubim snagu, energiju i vreme na loše ljude i situacije koje su se desile sad i više nikad.” Svakome ko radi na sebi ovakva rečenica bi trebalo da stoji uramljena iznad kreveta, međutim Bojana Knežević ju je izgovorila sa osmehom, kao da priča o još jednom danu u kancelariji. Moram da priznam da na osnovu mog iskustva, ovakav stav predstavlja retkost u korporativnom biznisu, ali Bojana i jeste retko uspešna i šarmantna poslovna žena – prava šefica iz ove naše i vaše rubrike. Pritom, ona je supruga i majka koja ima život i van posla, i što je najvažnije, zna da uživa u njemu. Zapravo, nakon razgovora sa njom, ja sam stekao utisak da je Bojana zaista izuzetna osoba, pa je na vama da se u nastavku teksta i vi u to uverite
TU: Koji savet možete dati mladim poslovnim ljudima?
BK: Znanje, obrazovanje i upornost su temelj svakog ozbiljnog i održivog uspeha. Mladim poslovnim ljudima bih savetovala da nikada ne prestanu da uče, da budu radoznali, otvoreni za nova iskustva i spremni da prihvate konstruktivne kritike. U poslovnim odnosima važno je biti fer i dosledan, izbegavati „traženja krivca“ i fokusirati se na rešenja. Takođe, autentičnost, transparentnost i kolegijalnost su vrednosti koje se dugoročno najviše cene. Ako želite da gradite karijeru, budite osoba kojoj se veruje i na koju se može osloniti. Lojalnost prema timu i kompaniji ne znači slepo praćenje, već doprinos zajedničkom uspehu, čak i onda kada niko ne gleda. I, naravno, uvek budite primer onoga što očekujete od drugih.
TU: Šta za vas predstavlja idealni odmor?
BK: Najviše uživam u siti brejk odmorima sa porodicom, kada su nam dnevne agende pune. Koliko god bili dinamični, kratki odmori nam vraćaju svežinu, daju energiju i mogućnost da makar na kratko pobegnemo iz svakodnevice. Ako ste već obišli omiljene kafiće i šetališta u svom gradu ili vas vuče želja da se izgubite negde na par dana, vreme je za akciju. Spakujte torbu, rezervišite kartu i iskoristite prednost velikog broja letova Er Srbije. Dovoljno je da krenete iz Beograda u petak, a u ponedeljak ste već nazad, spremni za prvi sastanak (ili bar da prepričavate doživljaje.)
TU: Koja je vaša omiljena hrana?
BK: Obožavam mediteransku kuhinju, ali posebno mesto u mom srcu, i na tanjiru, zauzima italijanska hrana. Njena jednostavnost i elegancija u ukusu su za mene – savršenstvo. Maslinovo ulje, ručno rađena pasta, rižoto, italijanska pršuta i sirevi – svaki zalogaj priča priču o tradiciji, porodici i uživanju u životu. Italijanska kuhinja je spoj svega što volim: kvalitetnih namirnica, jake kulinarske kulture i filozofije da se jede polako, s merakom.
TU: Šta obično nosite sa sobom na putovanja?
BK: Putovanja sa malom decom su jedno posebno poglavlje života – slatko, haotično i nezaboravno. Moj kofer više nije samo moj, već kolektivni. U njemu se uvek nađu omiljene igračke bez kojih ne krećemo, mini apoteka „za svaki slučaj“, garderoba za sve vremenske prilike (jer nikad ne znate šta vas čeka), i neizostavne maramice – uvek pri ruci. Naučila sam da je na putovanju najvažnije imati strpljenje, fleksibilnost i da je zapravo nebitno šta ste od garderobe zaista spakovali. A šta je, u stvari, ono najvažnije što nosim? Nameru da nas četvoro svaki trenutak pretvorimo u zajedničku uspomenu.
TU: Gde biste voleli da otputujete u nepoznato?
BK: Kada radite u avio-kompaniji, gotovo svakodnevno maštate o nekoj novoj destinaciji. Svaka nova linija donosi uzbuđenje i želju da je otkrijete, makar i kroz priče putnika. Gde bih volela da otputujem u nepoznato? Tamo gde će biti nova linija Er Srbije! Ne mora to biti ni egzotično ni daleko putovanje, važno je da budi znatiželju, obećava nova iskustva i makar na kratko prekida rutinu.
Tekst: Petar Vušurović
Pratite nas na našoj Linkedin, Facebook, Instagram i X stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.