5.8 C
Belgrade
Ponedeljak, decembar 22, 2025

Irena Bucalović, direktorka IB Hospitality Consulting

Za nekog ko se, po sopstvenom priznanju, slučajno obreo u ugostiteljstvu, Irena Bucalović čvrstim koracima grabi ka svom cilju, a to je uspešna karijera u ovoj nepredvidljivoj industriji. Jer, na kraju, sve ispadne – ili jesi ili nisi, a Irena je nesumnjivo prava „mlada lavica“. Kada kaže: „Slušam poslovne savete, ali ne i one o privatnom životu“, upamtite to i prihvatite zdravo za gotovo, jer će Irena (pu, pu da ne ureknemo), jednog dana tako nešto izjaviti i na ceremoniji dodele nagrada za najbolju u njenoj branši, ma koja to bila

TU: Svi mladi lavovi imaju idole. Koju ličnost bi okarakterisali kao vaš poslovni uzor?
IB: Kroz život sam se uvek vodila savetima svojih roditelja, koji su mi bili najveća podrška i davali vetar u leđa. Kroz poslovnu karijeru sam imala sreću da upoznam mnogo kvalitetnih ljudi od kojih sam učila, a neki od njih su mi i dan danas osobe kojima se rado obratim kada sam u dilemi. Što se uzora tiče, rekla bih da ih ne tražim nužno u jednoj ličnosti. Moj najveći izvor inspiracije su ljudi oko mene. Moje kolege koje se svaki dan trude da rastu, napreduju i daju svoj maksimum. Upravo ta svakodnevna posvećenost i profesionalizam je ono što me motiviše i što bih nazvala svojim pravim poslovnim uzorom.

TU: Kako izgleda vaš radni dan?
IB: Moj radni dan nikada nije isti, dinamičan je, pun iznenađenja i stalno me drži u pokretu. Svaki dan je nova avantura, gde rešavam izazove, upoznajem ljude i pravim iskustva zbog kojih ovaj posao nikada nije dosadan. Taj tempo, raznolikost i stalna interakcija sa ljudima čine da ovaj posao nikada ne bude monoton i daje mi motivaciju da rastem i da se razvijam iz dana u dan.

TU: A šta je za vas pravi odmor?
IB: Za mene je pravi odmor negde daleko uz more i dobru knjigu. Iako se retko potpuno isključim od posla i često uhvatim sebe kako odgovaram na mejlove, to mi ne pada teško. To je deo naše branše i nešto što sam svesno izabrala.

TU: Šta je po vama ono što vas izdvaja od drugih?
IB: Nisam nikada mnogo razmišljala o tome, jer verujem da svako ima svoj jedinstven način rada i razmišljanja. U našem poslu, najvažniji su kolegijalnost i timski duh i upravo nas to sve zajedno unapređuje. Ako bih istakla nešto svoje, rekla bih da su to prilagodljivost, smirenost u izazovnim situacijama i fokus na rešenje.

TU: Koja je vaša formula uspeha?
IB: Moja formula za uspeh je kombinacija truda, stalnog učenja i usavršavanja, uz malo sreće i dosta podrške ljudi oko sebe. Iako sam sasvim slučajno završila u hotelijerstvu, zaljubila sam se u ovaj posao i posvetila se svakom izazovu sa maksimalnim angažovanjem. Verujem da je upravo spoj predanosti, kontinuiranog razvoja i kvalitetnih odnosa ono što nas vodi do stvarnog uspeha.

TU: Šta biste poručili kao savet mladim lavovima koji tek dolaze?
IB: Savetovala bih da ne brzaju i da budu otvorenog uma. Niko ne počinje kao najpametniji. Napredak dolazi kroz iskustvo, slušanje i spremnost da prihvate savete onih koji su već prošli tim putem. Greške nisu strašne i u našem poslu se dešavaju, ali svaka od njih može da se reši i iz svake može da se nauči nešto vredno.

Tekst: Petar Vušurović

Pratite nas na našoj LinkedinFacebookInstagram i stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

   

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -