21.2 C
Belgrade
utorak, april 30, 2024

Nova turistička strategija Dubrovnika

Dubrovnik je odlučio da promeni svoju dosadašnju praksu i proba nešto novo. Na novoj meti ovog jadranskog bisera ovog puta su se našli digitalni nomadi, osobe koje rade “na daljinu”

Novi plan promovisanja turističkih potencijala Dubrovnika uključuje jednu novu ciljnu grupu, u pitanju su ljudi koji rade i putuju svetom u potrazi za destinacijama koje im omogućavaju dobru infrastrukturu, ali takođe i lepo okruženje u formi istorijskih znamenitosti, vrhunske gastro ponude, kao i ostalih zanimljivih atrakcija ili prirode.

Upravo zbog toga je i pokrenuta avio-linija ka Sjedinjenim Državama i Amerikanci su za sad najpoželjniji gosti, jer prema pisanju lista Washington Post, oni su spremni da zabavu i dobro raspoloženje dobro plate. Treba navesti da je Hrvatska bila jedina država Evropske unije koja je nije zabranila dolazak putnika iz Sjedinjenih Država.

Osnovna ideja je da se Dubrovnik predstavi kao celogodišnja destinacija za ljude kojima je za rad dovoljna samo digitalna tehnologija, bez stalnog mesta boravka, jer sav svoj posao obavljaju od kuće. Dubrovnik bi u tom slučaju u budućnosti mogao da ponudi povoljnije uslove dugoročnog boravka, kako bi se na  svetskoj karti turističkih destinacija mogao da pozicionira kao destinacija u kojoj su digitalni nomadi dobrodošli.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -