16.1 C
Belgrade
petak, septembar 20, 2024

Neobični mali hoteli

Internet stranica BBC je izdvojila nekoliko najneobičnijih hotela na svetu koji nude posebno i nezaboravno iskustvo odmora. Bilo da su napravljeni od leda ili možda od soli, oni svakako privlače pažnju putnika sa svih krajeva sveta

Standardni hoteli ili jednostavan luksuz sa pet zvezdica su uglavnom nešto što traže svi turisti. Međutim, ukoliko želeite da vam odmor bude jedinstveno iskustvo, nešto nesvakidašnje, postoje hoteli i za vas. Ovo je samo delić najinteresantnijih malih hotela širom sveta koji nude nezaboravno iskustvo boravka svojim gostima.

Laboratorija za spavanje

Nine Hours, lanac od 13 hotela širom Japana, ima jedan neobičan hotel u svojoj ponudi. Na železničkoj stanici Shinagawa Station gosti se mogu prijaviti za uslugu „9h sleep fitscan“. U pitanju su kabine za spavanje gde senzori otkrivaju sve, od disanja do izraza lica kako bi napravili detaljan izveštaj o aktivnostima gostiju. Oni prate otkucaje srca, pokrete tela, hrkanje, zdravstveno stanje i slično.

Bele, minimalističke kabine odišu kliničkom temom, a dok njegovi redovi elegantnih, sjajnih kapsula za spavanje izgledaju kako da su došli sa nekog seta naučno-fantastičnog filma. Samo ime se odnosi na hotelski koncept smanjenja troškova koji smanjuje najam sobe na osnovnih devet sati, dopuštajući sedam sati za spavanje i po sat vremena strane za kupatilo i oblačenje.

Kafa sa kondorima

Noć u providnoj kapsuli za spavanje pripijenoj uz liticu iznad peruanske Svete doline nije baš u itinereru svakog putnika, to je tačno. Ali, ako tražite adrenalinsku avanturu, teško da ćete naći bolji hotel. Gosti imaju pogled gotovo 360 stepeni na na okolne planine i strašne kondore koji ih nastanjuju.

Uspon od 400 metara je jedini način da dođete do Skylodge Adventure Suites, ali nije vam potrebno iskustvo u penjanju, samo dobro zdravlje i volja. Svaka kapsula sadrži kupatilo i malu terasu, gde možete popiti jutarnju kafu.

Ljubav u ormaru

U Oud Zuidu, jednoj od najuglednijih amsterdamskih četvrti, putnici mogu platiti kako bi spavali u ormarima. Neobični hotel De Bedstee naslanja se na tradiciju holandskog kreveta bedstee (kutijasti krevet) iz 17. veka, kreveta skrivenog iza vrata ormarića.

Art Deco dekoracija hotela i tapete u veselim bojama dolje ustupaju mesto shabby-chic dizajnu u spavaonicama na prvom spratu, gde su prozori na krevetima uokvireni crvenim zavesama, a male drvene merdevine vode do prostorija iznad.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -