17.6 C
Belgrade
petak, septembar 20, 2024

Cavtat i Opatija najekskluzivnije destinacije Evrope

European Best Destinations je organizacija koja promoviše kulturu i turizam u Evropi. Svake godine se organizuje glasanje na kom se biraju najbolje destinacije, ovog puta je to bio izbor najekskluzivnije destinacije na Starom kontinentu. Među najekskluzivnijim našle su se i dve iz našeg regiona, Cavtat i Opatija

Cavtat je od strane European best destinations proglašen najekskluzivnijom destinacijom u Evropi. Opisuju ga kao šarmantni gradić sa starim gradskom jezgrom koja krije brojne diskretne kafiće i restorane.

Cavtat se nalazi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, na samo nekoliko minuta od Dubrovnika i aerodorma. Pored prelepih plaža, posebno treba izdvojiti i zaštitni znak Cavtata. U pitanju je ulica za koju se kaže da je jedno od najdužih šetališta u zemlji. Dugačka je oko 7 kilometara i posebno je lepa u ranim večernjim satima kad ima i najviše turista.

 

Cavtat se ističe svojim lepim i sunčanim romantičnim ambijentom, što ga čini savršenim mestom za mladence. Pored toga, navodi EBD, grad je odličan i za parove koji traže ili luksuzno i ​​romantično iskustvo, ili avanturistički i zabavan odmor.

Uz Cavtat se na listi najekskluzivnijih destinacija se našla i Opatija  a ostale destinacije su Marbelja Positano, Kapri, Monte Karlo, Gštad, Sen Bartelemi i Montro.

Opatija

Iako se danas često zanemaruje u korist gradova poput Dubrovnika ili Splita, upravo je Opatija kolevka turizma na severu Hrvatske, poznata i kao „Beč na moru“ zbog svoje Belle Epoque arhitekture. Opatijska rivijera, pojas smešten između šumovitih obronaka planina i stenovite obale Kvarnerskog zaliva, nekada je bilo najposećenije letovalište stare elite.

Kvarnerski zaliv je utočište zdravlja i velnesa zbog jedinstvene mikroklime koja nudi idealne uslove za terapeutska i regenerativna putovanja, pa Opatija turiste privlači i atraktivnim tretmanima u savremenim spa centrima. Kao što je opatijsko područje spoj mora i planina, takav je i vizualni doživljaj različitih stilova. Susret raskošne srednjoevropske elegancije, mediteranskog šarma i srednjovekovne arhitekture čine Opatiju idealnom romantičnom destinacijom.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -