19.7 C
Belgrade
utorak, oktobar 8, 2024

TU Ski&Spa Workshop 2024, krupnim koracima napred u novu sezonu

Kao i proteklih godina početak jeseni  je obeležio vodeći događaj u jugoistočnoj Evropi posvećen industriji zimskog turizma. U hotelu Metropol Palace u Beogradu, 3. oktobra 2024. godine, održan je TU Ski&Spa Workshop, na kome je ovaj put učestvovalo 45 izlagača i više od 50 turističkih agencija i kompanija iz Srbije i regiona

Povezivanje turističkih profesionalaca iz oblasti zimskog turizma i predstavljanje novih destinacija, proizvoda i usluga je i ovaj put bila misija koju smo svi zajedno uspešno ostvarili. U okviru događaja održan je veliki broj unapred dogovorenih poslovnih sastanaka, tokom kojih su izlagači imali priliku da predstave svoje ponude i dogovore buduću saradnju.

Ovaj put je najviše izlagača došlo iz Slovenije, čak 26. Svoju izuzetnu ponudu predstavili su hoteli: ALPINIA HOTELS BOHINJ, BLED ROSE HOTEL, BOHINJ ECO HOTEL, CITY HOTEL LJUBLJANA, FOUR POINTS BY SHERATON LJUBLJANA, GRAND KOPER HOTEL, HIT ALPINEA, kao i HOTEL ŠPICA LAŠKO. Pored njih tu su bile i turističke organizacije, agencije i destinacije poput JULIAN ALPS, KOROŠKA TOURIST BOARD, LJUBLJANA CASTLE, MARIBOR TOURIST BORD, MOUNTVACATION, LJUBLJANA TOURISM, ŠALEŠKA VALLEY TOURIST BORD, BLED CASTLE AND CONGRESS CENTRE i SLOVENIAN TOURIST BORD, kao i izuzetni rizorti POHORJE VILLAGE WELLBEING RESORT, RTC KRVAVEC i ROGLA SKI RESORT. Kao i svake godine nepodeljenu pažnju učesnika događaja, pridobile su veoma popularne i brojne slovenačke terme: THERMANA LAŠKO, TERME ČATEŽ, TERME DOBRNA, TERME OLIMIA, TERME SNOVIK – KAMNIK, TERME TOPOLŠICA, TERME VIVAT i TERME ZREČE SPA.

Iz susedne BiH koja svake godine sve više napreduje u oblasti zimskog turizma, predstavili su nam se: APARTHOTEL VUČKO, HOTEL MONTI SPA & WELLNESS, HOTEL NOMAD BJELAŠNICA i OLIMPIJSKI CENTAR BJELAŠNICA AND IGMAN. Iz Hrvatske su na TU Ski&Spa Workshop došli: rizort THE ISOLANO, HOTEL MATERRA i TERME SVETI MARTIN, a iz Crne Gore su nam se pridružili: PULLMAN BREZA KOLAŠIN, SWISSOTEL RESORT KOLAŠIN i avio–kompanija AIR MONTENEGRO.

Kao i prethodnih godina, imali smo izlagače van granica bivše Jugoslavije, a to su ovaj put bili austrijski hoteli: FALKENSTEINER HOTELS & RESIDENCES i HILTON GARDEN INN WIENERNEUSTADT, dok je iz Italije nastupila turistička organizacija ALPE CIMBRA. Takođe, na događaju su izlagali i naši istočni susedi, pa smo iz Bugarske imali rizort NOVOTEL SOFIA, METROPOLITAN HOTEL SOFIA, kao i veb platformu TOUCHMENU. Iz Srbije su nam se predstavili planinski hoteli GREY HOTEL i HOTEL ZLATIBOR, a banjski turizam su reprezentovali PLANINKA HOTELI.

Naravno, treba pomenuti naše partnere, kompanije ASSA ABOY, AIR MONTENEGRO, SLOVENIA TOURIST BOARD i CARD PRINT koji su zaista dale izuzetan doprinos ovoj manifestaciji i bez kojih organizacija TU Ski&Spa ne bi bila moguća.

Posle svega, možemo da zaključimo da je TU Ski&Spa Workshop 2024 bio veoma uspešan događaj, koji je još jednom doprineo povezivanju turističkih profesionalaca iz regije i nagovestio sledeće viđenje, koje bi u našoj organizaciji kao TU Sun&Sea Workshop trebalo da se održi 6. februara naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -