17.9 C
Belgrade
petak, oktobar 18, 2024

TriesteEspresso Expo, svet espresa se ponovo okuplja u Trstu

Triestespresso Expo 2024 (TEE2024) priprema se za jedanaesto izdanje, koje će se održati od 24. do 26. oktobra 2024. u Kongresnom centru Generali (GCC) u Porto Vekiju u Trstu. Nakon desetog izdanja 2022. godine, koje je označilo povratak manifestacije nakon četiri godine prinudne pauze zbog pandemije, manifestacija potvrđuje svoj značaj na međunarodnoj sceni. Sada, dve godine kasnije, Privredna komora Venecije Đulije i preduzetnici u sektoru kafe, ponovo sa punim pravom računaju na događaj koji obećava pregršt mogućnosti i inovacija u ključnom trenutku za sektor

Učešće na Triestespresso Expo 2024 je od strateškog značaja u ovom periodu teškoća za sektor kafe, kada su marže kompanija za prženje ozbiljno ugrožene što se preliva negativnim efektima na sve druge sektore. U ovoj izazovnoj situaciji, sajam nudi jedinstvenu priliku za povezivanje sa globalnim tržištem i traženje novih mogućnosti za rast.

Jedna od najvažnijih inovacija ovog izdanja je uvođenje B2B aktivnosti kako biste proširili svoje kontakte organizovanjem sopstvenih sastanaka, u kojima mogu da učestvuju svi operateri u sektoru kafe, bilo izlagači ili posetioci, što vam omogućava da pretražite, pronađete i upoznate potencijalne italijanske i strane kupce.

Učešće je jednostavno. Potrebno je samo da napravite svoj profil na namenskoj platformi na sledećoj adresi: www.b2match.com/e/brokerage-triestespresso-expo i prateći uputstva, zatražite termine kod menadžera kompanija koje su se registrovale na portalu. Sastanci će se održavati u posebno pripremljenom prostoru unutar sajma 25. i 26. oktobra 2024. godine.

Ovaj alat, koji su omogućili Triestespresso Expo uz učešće Enterprise Europe Network, pokazao se posebno korisnim za podršku kompanijama u sektoru, doprinoseći jačanju sektora u trenutku velikog izazova i konsolidovanju uloge sajma Triestespresso Expo kao korisnog marketinškog alata za sve kompanije u industriji kafe.

Na ovom sajamskom događaju, koji organizuje Privredna komora Venecije Đulije preko svoje kompanije Aries Scarl, u saradnji sa Associazione Caffe Trieste i uz podršku Opštine Trst, učestvovaće posetioci iz više od 20 zemalja, uključujući Južnu Koreju, Saudijsku Arabiju, Etiopiju, Burundi, Letoniju, Mađarsku i Češku Republiku Prisustvo izlagača iz raznih evropskih zemalja potvrđuje međunarodni karakter manifestacije, koja i dalje predstavlja jedini svetski sajam posvećen isključivo espresu.

„Događaj u Trstu je nesumnjivo jedan od najvažnijih međunarodnih sajmova na severoistoku i autentični lider u svetskom sektoru kafe “, komentariše Antonio Paoleti, predsednik Privredne komore Venecije Đulije, i dodaje da će uprkos poteškoćama koje ovaj sektor ima, Triestespresso Expo biti ne samo prilika za poslovanje, već i prilika da se podrži biznis i da se čuje glas ljudi povezanih sa ovom industrijom u vezi sa evropskom regulativom koja će stupiti na snagu krajem godine o temi krčenje šuma i sertifikacijama u proizvodnji kafe.

Program Triestespresso Expo 2024 biće obogaćen nizom veoma aktuelnih i relevantnih informacija i treninga. Između ostalog održaće se konferencija posvećena Evropskoj uredbi o proizvodima bez krčenja šuma (EUDR) koja će stupiti na snagu 30. decembra 2024. godine. Konferencija će istražiti posledice ove uredbe na uvoz i izvoz kafe. Na sastanku, organizovanom u saradnji sa Assocaffe Trieste, učestvovaće stručnjaci iz Evropske federacije za kafu (ECF), Evropske komisije i Ministarstva poljoprivrede i suvereniteta hrane.

Za razliku od prethodnih izdanja, zemlja domaćin je identifikovana ne kao zemlja proizvodnje, već kao zemlja u kojoj postoji velika potrošnja kafe i ovaj put će to biti Turska. Ovo istorijski veliko tržište potrošnje kafe sa važnom mrežom komercijalnih veza sa zemljama „Astana“ kao što su Avganistan, Kazahstan, Kirgistan, Pakistan, Tadžikistan, Turkmenistan i Uzbekistan i veoma važnom logističkom vezom sa Trstom i njegovom lukom, već je dobilo UNESCO priznanje za svoju kafu pripremljenu ibrikom, (posuda sa dugim drškama dizajnirana posebno za pripremu takozvane „turske kafe“).

U okviru ovog izdanja biće održano i takmičenje posvećeno “Ibrik kafi” koje će se pridružiti svetskom finalu VLAG (Vorld Latte Art Grading Battle) i takmičenjima posvećenim „moki“ i „kapo in B“. Potvrđene su radionice na italijanskom i engleskom jeziku u vezi upravljanja prodajnim mestima u cilju povećanja ekonomskog učinka, koje organizuje kompanija Illy.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -