11.1 C
Belgrade
petak, oktobar 18, 2024

Prag želi pristojnije turiste, uvedena nova ograničenja

Kako bi smanjili buku i rešili narušavanje komunalnog reda, gradske vlasti u Pragu su zabranile noćno obilaženje barova koje je do sada bilo deo standardne ponude turističkih agencija

Gradski odbornici su u Pragu zabranili organizovano obliaženje barova, jer grad želi pre svega pristojne turiste kako bi lokalno stanovništvo moglo da živi normalno. Ovaj grad u kom živi oko 1.3 miliona stanovnika, dugo je važio za popularnu destinaciju za bučne žurke organizovane za turiste. Najveći deo njih je dolazio iz velike Britanije.

Od sada neće biti moguće organizovati vođene ture između 22 časa i 6 ujutru. Takve ture su bile godinama glavni adut turističkih agencija, jer je pivo u mnogim restoranima i dalje jeftinije od vode.

Zašto su studijska putovanja važna za profesionalce u turizmu, saznajte više.

Gradonačelnik Praga je izjavio da su posetioci i dalje dobrodošli, i da im neće biti zabranjeno da izlaze u pabove, neće biti dozvoljeno da to rade u velikom grupama. Ova odluka je pre svega donesena kako bi Prag izbegao klopke masovnog turizma, i kako bi privukao kulturinije i kvalitetnije turiste.

Češka je poznata kao destinacija u kojoj se popije najviše piva, u 2023. godini popijeno je čak 128 litara piva po glavi stanovnika.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -