Japanski pirinač Kinmemai Premium smatra se najskupljim i jednim od najkvalitetnijih pirinča na svetu. Sa više od 3.000 godina tradicije u Japanu, pirinač nije samo hrana, to je simbol kulture, istorije i japanske gastronomije
Keiji Saika, 91-godišnji predsednik kompanije Toyo Rice Corporation, stvorio je Kinmemai Premium sa idejom da prikaže svetu koliko je japanski pirinač izuzetnog kvaliteta. Ovaj brend, čije ime znači „Zlatna klica pirinča“, poznat je po svom izuzetnom ukusu, nutritivnim vrednostima i pažljivom procesu proizvodnje.
Proces koji čini razliku
Svaka godina proizvodnje Kinmemai Premiuma počinje pažljivim izborom sorti pirinča. Saika i njegov tim biraju četiri do šest najboljih sorti od oko 5.000 prijavljenih na Međunarodnom takmičenju u ocenjivanju ukusa pirinča u Japanu.
Nakon odabira, zrna se testiraju na nivo enzima, što određuje njihovu vitalnost. Samo najkvalitetnija zrna prolaze dalje i odležavaju nekoliko meseci, što pojačava ukus i nutritivne vrednosti.
Ograničena godišnja proizvodnja od samo 1.000 kutija čini Kinmemai Premium luksuznim i prestižnim proizvodom, često korišćenim kao poklon ili za posebne prilike.
View this post on Instagram
Luksuzni pirinač u praksi
Japanski svetski poznati kuvari potvrđuju kvalitet ovog pirinča. Svako zrno je savršeno, miris je uravnotežen, a tekstura idealna. Međutim, iako je ukus izuzetan, cena ga čini nepraktičnim za svakodnevnu upotrebu u restoranima. Kinmemai Premium se najčešće služi samostalno, kao deo specijalnih obroka ili ceremonijalnih jela, gde može da pokaže svoju punu aromu i teksturu. Jedno pakovanje od kilogram košta oko 110 dolara.
Inspiracija za proizvođače i ljubitelje pirinča
Projekat Kinmemai Premium ima širi cilj od same prodaje. Saika ističe da ovim projektom motiviše japanske poljoprivrednike da uzgajaju visokokvalitetne sorte i unaprede standarde proizvodnje. Iako cene opreme i goriva rastu, pirinač se i dalje prodaje po istoj ceni već decenijama. Projekat kao ovaj daje mladim poljoprivrednicima razlog da nastave tradiciju, navode iz kompanije.
Priča iz detinjstva koja oblikuje strast
Strast Keiđija Saike prema pirinču počela je u njegovom detinjstvu, neposredno posle Drugog svetskog rata, kada je Japan bio suočen sa glađu. Njegova porodica je preživela sadeći sve što su mogli i loveći jegulje i ptice. Tada je kako navodi shvatio koliko pirinač znači za život. Zato je odlučio da život posveti njegovom unapređenju.
Pirinač koji spaja tradiciju i luksuz
Kinmemai Premium nije samo pirinač, to je simbol japanske kulture, inovacije i predanosti kvalitetu. Ograničena proizvodnja, pažljivo odabrane sorte i luksuzno pakovanje čine ga jedinstvenim proizvodom na svetskom tržištu.
Srpska vina krupnim koracima napred, saznajte više.
Za ljubitelje japanske kuhinje i vrhunskog pirinča, Kinmemai Premium predstavlja ultimativno gastronomsko iskustvo, spoj tradicije, luksuza i strasti prema hrani.
Pratite nas na našoj Linkedin, Facebook, Instagram i X stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.




