13.7 C
Belgrade
utorak, april 23, 2024

Ana Vukčević, generalna direktorka hotela Tre Canne, Budva

Prilagođavanje novoj realnosti u hotelijerstvu i turizmu uopšte, u toku proteklog perioda je svakako bio jedan od poslovnih imperativa koji je većina kompanija uspešno realizovala. Međutim, sada se mora razmišljati i o pripremama za novu sezonu, koja će takođe biti drugačija. O svemu tome, razgovarali smo sa Anom Vukčević, generalnom direktorkom budvanskog hotela Tre Canne

TU: Da li imate neposredno iskustvo vezano za korona virus i pandemiju?
AV: Mislim da je svako od nas imao priliku da se prethodnih meseci susretne sa efektima pandemije korona virusa kod svojih bližnjih, poznanika, kolega, da bude u kontaktu sa osobom pozitivnom na virus ili i sam zaražen. Na sreću lično nisam imala ovo iskustvo i iskreno se nadam da će tako i ostati i da smo svi ponešto i naučili i shvatili šta su nam značajne stvari u životu i pravi prioriteti.
TU: Kako je novonastala situacija uticala na vaš posao?

AV: Uticaj pandemije na turističku delatnost i hotelijerstvo je tolika u svetskim razmerama, da smo i mi kao mali deo te ogromne indistrije morali da se prilagodimo novoj realnosti i novim uslovima poslovanja kako bismo preživeli. Srećom naš sistem poslovanja se dosta oslanjao na elektronske servise i online komunikaciju što nam je olakšalo poslovanje prethodnih meseci. Sa druge strane imali smo zabrinute goste, različite informacije o mogućnostima putovanja iz inostranstva i povratka svojim kućama kao i mogućnostima testiranja koje su se menjale svakodnevno, a što je sve zahtevalo dodatni napor zaposlenih da olakšaju gostima dolazak i odlazak i prevashodno da omoguće bezbedan boravak u hotelu. Zahvaljući ogromnom trudu kompletnog kolektiva, smatramo da smo uspeli da omogućimo ugodan boravak našim gostima i da ćemo biti u prilici da ih ponovo dočekamo u mnogo relaksiranijem ambijentu iduće godine.

TU: Šta ste prvo promenili u vašem poslovanju?
AV: Prvi korak koji smo napravili bila je briga o higijeni shodno smernicama nadležnih insitucija, obuka i upoznavanje osoblja sa novim protokolima čišćenja i održavanja, načinu komunikacije sa gostima i kolegama, raspodela sanitarnog seta za goste po svim sobama i konstantno praćenje sprovođenja propisanih mera, zahvaljući čemu smo i dobili oznaku Safe travels. Nakon svega toga, uložili smo konstantan trud da se ispoštuju sve propisane mere, da se omogući što ugodniji boravak gostima, da što manje osete uticaji pandemije. Dodatno smo iskoristili ovaj period za obuke osoblja, te organizovali treninge u smislu poboljšanja usluge.
TU: Kakvo je vaše trenutno radno okruženje, da li radite od kuće ili iz kancelarije? AV: Trenutno radne aktivnosti obavljam u hotelu, jer je to najbolji način da se bude u toku sa dešavanjima i promenama na koje se moramo svakodnevno prilagođavati, kako u delu operative, tako i promo-aktivnosti, cenovne politike, prodaje za narednu godinu, boljeg pozicioniranja hotela i poboljšanja usluge.

TU: Da li imate podršku nadležnih institucija i u čemu se ona sastoji?
AV: Što se tiče podrške nadležnih instituacija u kontaktu smo sa Nacionalnom i lokalnom turističkom organizacijom u smislu promocije destinacije, pa zajednički sa ostalima kolegama iz branše pokušavamo privući goste i povećati interesovanje za našu obalu. Dodatno, korisnici smo subvencioniranja na zarade, poreze i doprinose zaposlenih, što je zaista značajno s obzirom na trenutni obim poslovanja.

TU: Koji su vaši lični i planovi vaše kompanije za bližu budućnost i narednu sezonu?
V: Prvenstveno da ostanemo svi zdravi i spremni za period koji sledi. Biće teško sigurno, ali sa dosta truda, rada i želje za uspehom sve će se prevazići. Puna podrška svih zaposlenih i timski rad sa ciljem da nam gosti budu zadovoljni i da dobiju i više nego što su očekivali. Kompanija svakako planira širenje svojih kapaciteta novim projektima, tako da verujemo da se turizam kao grana može oporaviti od uticaja pandemije i da ćemo se vratiti na put koji smo zacrtali.
Recent Posts

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -