22.8 C
Belgrade
ponedeljak, jul 22, 2024

Letnja sezona u Grčkoj bez turista iz Srbije?

Hoće li ove godine grčke plaže, inače tradicionalno omiljene, ove godine ostati bez turista iz Srbije?

Za predstojeću letnju sezonu turističke agencije u Srbiji turistima uglavnom nude aranžmane u Egiptu i Turskoj, jer je za ulazak u te zemlje neophodan samo negativan PCR test. Grčka je kao destinacija ove godine na margini kod agencija, a interesovanje turista je kao i uvek veliko.

U agencijama postoji ponuda za Grčku, cene apartmana su trenutno na popustu od 10 do 15%, dok se predrezervacije, odnosno obezbeđenje aranžmana naplaćuje još uvek simbolično, od 1.000 dinara do 3.000 dinara. Taj novac će biti vraćen ukoliko letovanje u Grčkoj ne bude moguće. Za sada, masovnih rezervacija kao prethodnih godina nema.

Premijer Grčke je izjavio da će letnje sezone biti, a vlasnici apartmana i hotela počeli su da primaju predrezervacije za narednu turističku sezonu bez naplaćivanja avansa. Udruženja vlasnika apartmana sa severa Grčke konstantno šalje apele vladi da dozvole ulazak turista iz Srbije, i ostaje da se vidi kako će se razvijati globalna epidemiološka situacija koja u osnovi i diktira uslove.

Kako se dalje navodi, vakcina neće biti uslov za ulazak u Grčku, ali će biti neka vrsta olakšice. Međutim, još uvek nema zvaničnih informacija o tome pod kojim uslovima će moći turisti iz Srbije da uđu u ovu zemlju.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -