12.2 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Austrija: stanovništvo želi testiranje pre odlaska u kafiće

Većina Austrijanaca želi prvo da se testira, a tek onda da ode na kafu ili pivo sa prijateljima. Hoće li to biti nova realnost i kod nas?

Prema podacima koje je pokazalo istraživanje javnog mnjenja međunarodnog Instituta za tržišna i socijalna istraživanja IMAS u Beču, više od 80% stanovnika Austrije spremno je da se testira pre odlaska u ugostiteljske objekte.

Treba napomenuti da bi za odlazak u hotele 73% stanovnika bilo spremno na prethodno testiranje, dok bi za ostala mesta na kojima se okuplja veći broj ljudi, uključujući kulturna dešavanja, bioskope ili sportske manifestacije, na testiranje pristalo gotovo 60% stanovništva.

Ovakvo istraživanje je sprovedeno kako bi se utvrdilo mišljenje građana o takozvanom „ulaznom testiranju“ koje se za sada sprovodi prilikom odlaska kod frizera i ostalih uslužnih delatnosti u kojim se dolazi u bliski kontakt sa ostalim ljudima.

Ulazno testiranje je nešto što je planirano da se praktikuje širom Evrope, pa i sveta. Brzi antigenski i slični testovi bi se radili na samom ulazu u restorane i barove, gde bi građani za samo nekoliko minuta znali rezultate.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -