12.2 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Koji su uslovi za putovanja ove godine?

Ova godina neće biti kao prošla, i već je izvesno da ćemo putovati više, samo ostaje da vidimo gde i pod kojim uslovima

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije, izjavio je da će svi uslovi vezani za putovanje naših građana u druge zemlje biti poznati za otprilike mesec dana.

Osim toga, on je istakao da uvođenje kovid pasoša nema saglasnost na svetskom nivou, pa je odgovornost isključivo na zemljama da same odlučuju o načinu organizovanja. Svakoj zemlji je ostavljeno da sama donose odgovarajuć sistem koji može omogućiti bezbedno i brzo putovanje.

Najverovatnije će sve zavisiti od vakcinacije stanovništva, odnosno od uvođenja sertifikata o vakcinaciji. Sve spekulacije oko priznatih vakcina i slično biće definisane međunarodnim protokolom, pa nema razloga za brigu.

Sve zemlje koje do sada prihvataju negativan PCR test bi ubuduće mogle da prihvate sertifikat o vakcinaciji, što bi u velikoj meri olakšalo putovanja i budžet putnika. Za putnike koji nisu vakcinisani iz bilo kog razloga, dogovara se i alternativa u formi brzi antigenskih testova.

Jedno je sigurno, zemlje iz regiona će svakako biti naš izbor, i ova godina će biti prva koja će pokazati sav njihov turistički potencijal.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -