6.2 C
Belgrade
četvrtak, april 18, 2024

U Italiji predstavljeni “covid-free” vozovi

Italija ima spreman plan za oživljavanje turizma. Nacionalna železnica pokreće nešto potpuno novo u borbi turističke industrije protiv pandemije, njihovo rešenje su vozovi bez koronavirusa

Ovaj koncept će biti pokrenut prvi put u Italiji, prvoj evropskoj zemlji koju je teško pogodio koronavirus koji, godinu dana kasnije, preti da ponovo krene u osvajanje.

Italija već ima letove na kojima postoji minimalna mogućnost zaražavanja, uglavnom do Sjedinjenih Država. Međutim, kako bi pokrenuli nacionalni turizam i podstakli ljude na putovanja, iz nacionalne železnice je stigao plan za pokretanje vozova do glavnih italijanskih turističkih destinacija u kojim će takođe biti praktično nemoguće da dođe do zaraze.

Izvršni direktor italijanske železnice je izjavio da će u tim vozovima i putnici i osoblje biti testirani na Covid-19 pre ulaska, a putnici će na stanicu morati doći sat vremena pre polaska. Takva procedura će biti sprovođena na svakoj stanici, na svim linijama.

Akcija kreće u aprilu, a za početak će biti organizovana linija Rim – Milano. Ostale destinacije će biti pokrivene već početkom leta, kako bi se povezali svi regioni u ovoj zemlji.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -