29.8 C
Belgrade
subota, jul 13, 2024

Lika i Mali Lošinj među TOP 100 zelenih destinacija sveta

Na međunarodnom sajmu turizma ITB u Berlinu proglašene su najbolje održive priče za 2021. godinu. Među najboljim destinacijama našle su se i dve iz našeg regiona i to po drugi put zaredom

Komisija organizacije Zelene Destinacije, Green Destinations Story Awards, izdvojila je TOP 100 destinacija ukupno 6 kategorija. Na osnovu dostavljenog materijala, odabrala najinovativnije i najodrživije destinacije.

Klaster Lika Destination je dobitnik treće nagrade u kategoriji Ostrva i priobalje (Islands & Seaside) sa pričom „Lokalni proizvodi u funkciji razvoja destinacije“, a Grad Mali Lošinj uvršten je među top 6 finalista u kategoriji Zajednice i Kultura (Communities & Culture), sa pričom „Integrisano upravljanje kvalitetom u destinaciji“ (Integrated Quality Management Destination Lošinj).

Destinacija Lika je poznata po predivnom kontinentalnom delu, planinskom masivu Velebit, području sa tri nacionalna parka, kao primer izuzetne bogate bioraznolikosti.

Ostrvo Lošinj je poznato kao ostrvo vitalnosti, i radi se o sada već jedinstvenom brendu koji je još od 2006. godine prihvatio trend održivog turizma.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -