13.3 C
Belgrade
subota, april 27, 2024

I Vinitaly odložen za sledeću godinu

Nakon prošlogodišnjeg odlaganja Veronafiere je odlučio da opet odloži 54. sajam vina i alkoholnih pića, Vinitaly i prebaci ga za period od 10. do 13. aprila 2022.

Četiri dana vinskih događanja, tehničke, prestižne vertikalne i druge degustacije, različiti tematski događaji posvećeni vinu, kao i radionice i sastanci koji analiziraju glavna tržišta, moraće da se odlože za narednu godinu usled svima poznatih poteškoća sa pandemijom.

„Stalne neizvesnosti povodom pandemije u Italiji i širom sveta, kao i produženi lockdown, podstakli su nas da sajam definitivno odložimo za sledeću godinu“, rekao je Mauricio Danese, predsednik Veronafiere S.p.A.

„Dok se čeka da situacija postane povoljnija“, zaključio je Danese, Vinitaly nastavlja da radi ruku pod ruku sa svim izlagačima kao i institucijama, kao što su Ministarstvo poljoprivrede i ICE, Italijanska trgovinska agencija i sva druga udruženja koja podržavaju konkurentnost italijanskog vina kako na domaćem tržištu tako i drugim zemljama koje su već na putu oporavka, kao SAD, Kina i Rusija“.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -