21 C
Belgrade
nedelja, maj 26, 2024

Grčka: produžen karantin do Uskrsa

Svi putnici koji nameravaju da posete Grčku morem, kopnom ili vazduhom imaće obavezan sedmodnevni karantin

Pandemija koronavirusa ne jenjava u Grčkoj, zbog velikog broja novozaraženih ova zemlja je kasifikovana kao visoko rizično područje.

Ulazak u Grčku moguć je samo uz potvrdu o negativnom PCR testu koji je obavila priznata laboratorija, i potvrda mora biti prevedena na engleski jezik. U potvrdi će biti navedeni samo neophodni podaci o putniku, ime, adresa i broj pasoša ili drugog dokumenta sa kojim se ulazi u zemlju. Test ne sme biti stariji od 72 sata.

Sve osobe koje ulaze u Grčku do 5. aprila 2021. godine obavezno moraju imati mere sedmodnevnog boravka u karantinu. Nakon registracije putnici dobijaju potvrdu sa QR kodom koja se automatski šalje mejlom najkasnije na dan ulaska. Za nepoštovanje ove mere, odnosno za eventualno nepotpunu dokumentaciju moguća je kazna od 500 evra.

Ulazak i izlazak za turistička putovanja moguć je samo preko Bugarske, a do daljnjeg ulazak i izlazak preko Albanije ili Severne Makedonije moguć je samo grčkim državljanima, osobama s grčkom dozvolom boravka i osobama sa stalnim boravkom u Grčkoj.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -