29.4 C
Belgrade
subota, jul 27, 2024

Sejšeli su najbezbednija turistička destinacija na svetu?

Sejšeli su poznati kao ekskluzivna destinacija sa beskrajno belim rajskim plažama i prizorima koji oduzimaju dah kod putnika svih generacija. Međutim, popularnost i idiličnost ovog arhipelaga je sada ugrozila globalna pandemija, pa se turizam naglo urušio, ostavljajući devastirajuće posledice na ekonomiju i društvo

Turistička industrija na Sejšelima je u poslednjih nekoliko godina beližila mali ali konstantan rast, i tako je i bilo i 2020. godine, kada su se pripremali za novu turističku sezonu. Međutim, turisti nisu došli zbog poznate situacije sa pandemijom, i takav trend je ostao do današnjih dana. Šta su vlasti odlučile da urade po tom pitanju?

Vlasti su se relativno brzo i dobro izborile sa epidemijom, i kod njih nije zabeležen veliki broj ni obolelih ni umrih, ali je zabeleže pad od preko 70% turističkih dolazaka, što je bio neverovatan udar na ekonomiju Sejšela, imajući u vidu da je turizam glavni i osnovni nosilac i pokretač ekonomije.

Sejšeli su ukinuli sva ograničenja za sve međunarodne putnike, osim za putnike iz Južne Afrike. Iako je za dolazak potreban negativan PCR test ne stariji od 72 sata, putnici tokom posete ne podležu nikakvim karantinskim zahtevima ili ograničenjima kretanja.

Ovakva odluka je logičan ishod nakon pokretanja akcije masovne imunizacije stanovništva, koja za cilj ima minimum 70% vakcinisanih stanovnika. Sejšeli po svemu sudeći imaju cilj da postanu prva zemlja koja je vakcinisala celokupnu populaciju, a kao protivnika ispred sebe imaju Izrael.

Turističke kompanije iz Sejšela ohrabrene su brojem do sada primljenih rezervacija i ubeđene su da je došlo idealno vreme za povratak putnika, a od njih se očekuje nose maske za lice, da održavaju distancu između drugih ljudi i da redovno održavaju higijenu. Svi ugostiteljski odjekti kao i objekti koji pružaju usluge noćenja i boravka su po najvišim bezbednosnim i zravstvenim standardima “pripremljeni” za doček turista, pa se smatra da su Sejšeli danas jedna od najbezbednijih turističkih destinacija na svetu.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -