7.8 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Kakav je smeštaj danas najtraženiji?

Novo vreme donosi nova pravila, pa takav trend ne zaobilazi ni turizam. Letnja sezona počinje, turisti se bojažljivo pripremaju, a zaposleni u ovoj industriji se trude da im obezbede neophodne uslove. Kakav smeštaj danas turisti žele, i šta je najpopularnije u svetu u ovom neizvesnom vremenu?

Kao što to obično biva, trendove kreiraju velike zemlje poput Sjedinjenih Država ili Velike Britanije, i to se u određenoj meri preliva i na ostatak sveta. U Velikoj Britaniji se 12. aprila ukidaju ograničenja putovanja, i stanovništvu će biti dozvoljeno da putuje pod određenim uslovima.

Svaki putnik će moći slobodno da putuje, s tim što će moći da ostvari noćenje samo u određenim smeštajnim kapacitetima i u određenom društvu. U cilju ograničavanja potencijalne zaraze, a uz poštovanje mera, putnici će moći da prenoće samo u individualnim smeštajima, ili potpuno sami, ili u društvu najbliže porodice ili prijatelja.

Šta podrazumeva individualni ili zasebni smeštaj?

Individualni smeštaj ne zahteva da kupatilo, ulaz, izlaz, trpezariju ili prostor za spavanje delite sa ljudima koji na putovanju nisu sa vama, tj ne poznajete ih, i nisu vaši ni rođaci ni prijatelji. Sve vaše stvari, počevši od najličnijih sredstava za održavanje higijene, potpuno su odvojene, odnosno sve je u vašoj smeštajnoj jedinici koju koristite samo vi ili vama najbliži.

Primeri individualnog smeštaja uključuju apartmane, određene kampove, kuće ili vikendice, dok noćenja s doručkom u hotelima, kao i klasični hotelski aranžmani ne ispunjavaju ove uslove. Bilo kakav smeštaj koji uključuje međusobnu interakciju ili mešanje ljudi nije preporučljiv, a primeri za to su upotreba liftova, svi obroci koji se obavljaju u zajedničkoj trpezariji, recepcija, zajednički dnevni boravci ili bilo kakve prostorije u kojima se okupljaju ljudi.

Ovakav trend može doneti rezultate kada je zdravstvena situacija u pitanju, ali može ozbiljno ugroziti zaposlene u ovoj industriji, posebno hotelijere, čija je egzistencija dovedena u pitanje. Ostaje da se vidi kako će proći ova turistička sezona, i u kojoj meri ćemo svi morati da se prilagodimo uslovima koji će sigurno promeniti dosta toga.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -