12.3 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

U Turskoj potpuna vakcinacija zaposlenih u turizmu

Program bezbednog turizma u Turskoj postao je još sigurniji uz program vakcinacije za zaposlene u turizmu

Turska je započela potpunu vakcinaciju zaposlenih u turizmu u koordinaciji sa Ministarstvom kulture i turizma, Ministarstvom zdravlja i Turskom agencijom za promociju i razvoj turizma (TGA). Programom vakcinacije biće obuhvaćeni zaposleni u avio-kompanijama, na aerodromima, u smeštajnim objektima, turističkim agencijama, kao i profesionalni vodiči. Vakcinacija celokupnog turističkog osoblja biće završena pre početka letnje sezone 2021. godine. U okviru „Programa sertifikacije bezbednog turizma“, program vakcinacije ima za cilj da poželi dobrodošlicu međunarodnim putnicima i osigura zdravlje i bezbednost zaposlenih u turizmu i svojih gostiju.

Od pokretanja „Programa sertifikacije bezbednog turizma“ u junu 2020. godine, Turska sledi stroge smernice za zdravlje i bezbednost i preduzima sve potrebne korake kako bi osigurala da i dalje tako ostane. Pre otvaranja sezone, Ministarstvo kulture i turizma započelo je rad na uključivanju zaposlenih u turističkom sektoru u program vakcinacije kako bi osiguralo da turističke usluge u zemlji ostanu dostupne tokom cele godine. Program vakcinacije se pažljivo sprovodi u koordinaciji sa Ministarstvom zdravlja, a započet je u skladu sa postavljenim prioritetima i u okviru „Programa sertifikacije bezbednog turizma“.

Kao deo kontinuiranih napora u borbi protiv Covid-19 i daljem jačanju svoje pozicije kao jedne od najsigurnijih svetskih destinacija, Turska nastavlja da ulaže u „Program sertifikacije bezbednog turizma“, koji je jedan od prvih i najuspešnijih primera na svetu u ovom polju. Država je proširila opseg programa i učinila je obaveznim posedovanje sertifikata za smeštajne kapacitete sa 30 ili više soba. Do sada je sertifikovano više od 8.000 objekata.

Kako zemlja očekuje nagli oporavak u turističkim putovanjima, zaposleni u turizmu imaju prioritet za vakcinaciju. Turska ulaže sve napore kako bi osigurala da ove godine ostane zdrava i bezbedna turistička destinacija, i jedan od najboljih izbora bezbednog putovanja za međunarodne putnike.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -