20.7 C
Belgrade
nedelja, jul 21, 2024

Hrvatska sufinansira antigenske testove za turiste

Hrvatska od sredine aprila kreće u veliku akciju imunizacije svih zaposlenih u turističkoj industriji, a država će učestvovati u sufinansiranju brzih antigenskih testova namenjenih turistima

Vlasti u Hrvatskoj su u cilju spasavanja turističke sezone planirale da do početka turističke sezone vakcinišu najveći deo turističkih radnika kako bi se još snažnije prenela poruka da je ova zemje sigurna destinacija za turiste. Ideja je da se svi oni vakcinišu Johnson&Johnson vakcinom koja se daje u jednoj dozi, sve kako bi svi bili zaštićeni na vreme, pre dolaska gostiju.

Nakon toga, plan je vakcinacija i oko 90.000 vlasnika privatnih smeštajnih kapaciteta i apartmana. Hrvatska je takođe jedna od retkih zemalja koja je odlučila da pokriva deo troškova za antigensko testiranje namenjeno turistima.

Turisti će se dan pre moći da se prijave putem mejla za testiranje, a na internet stranici Safe stay in Croatia biće naznačene sve lokacije za testiranje u Hrvatskoj. Sa potvrdom koju budu dobili moći će da obave testiranje brzim antigenskim testom po subvencionisanoj ceni, koju će i više od 50% pokriti Ministarstvo turizma.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -