22.8 C
Belgrade
ponedeljak, jul 22, 2024

Kad evropski turisti žele na odmor?

Prema izveštaju Evropske komisije za putovanja (ETC), najveći broj evropskih turista želi da iskoristi svoj odmor do kraja avgusta, što jasno govori da će letnja turistička sezona ove godine biti gotovo izvesna

Rezultati istraživanja „Monitoring Sentiment for Domestic and Intra-European Travel – Wave 6“ koje je objavila Evropska komisija za putovanja pokazuju da 56% Evropljana planira da ode na odmor do kraja avgusta ili u svoju ili u neku drugu zemlju, dok 26% njih još nije planiralo kako će provesti odmor, najviše zbog neizvesnosti oko vakcina.

Ovaj izveštaj pruža uvid o uticaju pandemije na turističke planove i preferencije Evropljana u vezi sa vrstama destinacija, vremenu planiranom za odmor, kao i o ukupnim iskustvima. Samopouzdanje putnika nastavlja da se povećava na talasu nade u što brži oporavak, njih 48% ima osećaj optimizma u vezi sa planiranjem putovanja.

Iako je letni odmor tradicionalno na listi želja većine ispitanika, zemlje se razlikuju u stepenu entuzijazma. Poljaci (79%) i Italijani (64%) zagovaraju trend planiranja putovanja pre kraja agusta, nakon njih slede stanovnici Austrije (57%), Nemačke i Holandije (56%). Ove zemlje za sada dele najveći optimizam kad su turistička putovanja u pitanju.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -