5.3 C
Belgrade
petak, april 26, 2024

Turska, idealno mesto za porodični odmor

Kako sunce postaje sve privlačnije, porodice počinju da planiraju svoje letnje odmore. Uz mere bezbednog turizma, Turska nudi mnoštvo mogućnosti za odmor, posebno porodicama sa decom

Turska nudi pregršt opcija za odmor za porodice sa decom. All inclusive hoteli koji nude animaciju, dečje radionice, dečje bazene i tobogane, mogu se naći u obilju u Kušadasiju, Marmarisu, Fetiju i pogotovo Antaliji. Ovi hoteli nude mnoštvo prijatnih aktivnosti za porodice sa decom, poput radionica i sportskih aktivnosti koje organizuju instruktori i pružaju priliku svim članovima porodice da istovremeno uživaju u mnoštvu različitih aktivnosti, stavljajući njihovo zadovoljstvo na prvo mesto. Objekti se redovno pregledaju, uz neophodne mere predostrožnosti koje fokus stavljaju na bezbednost dece.

Za porodice, koje žele da provedu vreme u prirodnom okruženju, postoji takođe mnoštvo butik-hotela koji nude eko-odmore, uz preduzete sve neophodne mere bezbednog turizma. Plažni hoteli u Karaburunu, Bodrumu, Fetiju, Datči, Selimiju, Bozburunu i Kekovi dočekuju svoje posetioce okruženi maslinjacima i mirnim vodama Egejskog i Sredozemnog mora, a neki od ovih hotela pružaju deci priliku da hrane domaće životinje, poput pilića, pataka i gusaka, i da beru sveže voće i povrće iz organskih vrtova. Uz sve ovo, Turska takođe nudi gostima i brojne hotele u kojima porodice mogu uživati u aktivnijem odmoru, zajedno ići na planinarenje, voziti kanu ili uživati skupa u prirodi.

Kao deo kontinuiranih napora u borbi protiv COVID-19 i daljem jačanju pozicije jedne od najbezbednijih svetskih destinacija, Turska nastavlja da ulaže u „Program sertifikacije bezbednog turizma“, koji je jedan od prvih i najuspešnijih primera na svetu u ovom polju. Država je proširila opseg sertifikacije učinivši je obaveznom za smeštajne kapacitete sa 30 ili više soba. Do sada je sertifikovano više od 9.000 objekata, a pored ovog koraka, Turska je započela vakcinaciju celokupnog turističkog osoblja, što će biti završeno pre početka letnje sezone 2021. godine. Turska preduzima sve radnje kako bi osigurala da 2021. godine ostane zdrava i bezbedna turistička destinacija i jedan od najboljih izbora kao bezbedna opcija putovanja za međunarodne putnike.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -