17 C
Belgrade
utorak, maj 28, 2024

Letovanje u Crnoj Gori za tri porodice

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Dečji kulturni centar Begrad pozivaju decu i mlade iz gradova i opština Republike Srbije da putem likovnog konkursa svojim radovima oboje ovogodišnje leto. Tema konkursa je „Plan za letovanje“

Ideja organizacije konkursa je podsticanje mladih da likovnim izrazom dočaraju prirodne lepote, kulturu i tradiciju omiljene destinacije kao i radost koju nosi planiranje letovanja, bilo na moru ili planini. Konkurs je prilika da ohrabri ali i nagradi najuspešnije mlade likovne stvaraoce osnovnoškolskog uzrasta, kao i same škole koje podržavaju kreativni razvoj mladih.

Radovi mogu biti u formi crteža, slike, ilustracije, kolaža, dimenzija do 50×70 cm, a sve likovne tehnike su dozvoljene. Samo takmičenje je podeljeno u dve kategorije – mlađi osnovci i stariji osnovci. Svaki učesnik može poslati po jedan likovni rad, a pristigle radove ocenjivaće stručni žiri. Na poleđini radova potrebno je napisati ime i prezime učesnika konkursa, uzrast, koliko članova broji uža porodica, e-mail i kontakt telefon. Radovi se mogu dostaviti ili poslati poštom na adresu Dečjeg kulturnog centra Beograd, Takovska 8, 11000 Beograd sa naznakom ,,Plan za letovanje“.

Tri najuspešnija učesnika osvojiće sedmodnevno letovanje (sa sedam punih pansiona) za sebe i svoju užu porodicu u hotelu Hotelske grupe „Budvanska rivijera’’ u Budvi!

Konkurs je otvoren od 6. do 20. maja 2021. godine.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -