4.2 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Vino Terrasse à l’Ombre predstavljeno u regionu

Međunarodni žiri najvećeg vinskog takmičenju održanog u Nemačkoj „Mundus Vini“, nagradio je vino Terrasse à l’Ombre dvostrukom zlatnom medaljom i ovenčao ga „Najboljim vinom iz doline Rone“ koja je jedna od najvažnijih vinskih regija. Nakon preuzimanja francuske vinarije Château de Gourdon od strane ,,Tikveš“ tima, enolozi najveće vinarije u regionu stvorili su svetski poznato vino Terrasse à l’Ombre

Izuzetan uspeh vina Terrasse à l’Ombre, koje je deo portfolija ekskluzivnih vinskih brendova Tikveš Châteaux & Domaines, rezultat je sinergije jedinstvenog regiona iz doline reke Rone i posvećenosti vinarije Tikveš.

Događaj je bio ,,hibridan“ jer se degustacija ovog izvrsnog vina održala paralelno u Beogradu, Podgorici, Zagrebu i Banja Luci, a iz Francuske se uključio Filip Kambi kao i enolozi koji trenutno tamo rade. Prisutni su mogli se druže onlajn i razmene iskustvo i mišljenje o ovom vrhunskom premiju vinu.

,,Malo ima prilika, a posebno u svetu vina, kada opravdano možete da se osećate ponosnim. Osvajanje dvostruke zlatne medalje i priznanje za najbolje vino iz jedne od najpoznatijih francuskih vinskih regija, koje je stvorio naš tim, definitivno je povod za veliko zadovoljstvo i ponos. Ovako značajne nagrade i priznanja uzdižu Terrasse à l’Ombre među svetske vinske ikone i čine Tikveš jednim od najboljih svetskih proizvođača vrhunskih vina. Naša vizija je da prerastemo u lidera ne samo u regionu, već i širom sveta” rekao je predsednik Upravnog odbora „Tikveša“ Svetozar Janevski.

Zasluga za ovaj uspeh pripada celom enološkom timu koji predvodi glavni enolog Marko Stojaković, koji kreira i ostala vina uz savete Filipa Kambija.

Vino Terrasse à l’Ombre je savršena simbioza sorti širaz i grenaš koja je ostvarila bogato, složeno i upečatljivo vino punog tela, snažnih aroma bobičastog voća i uravnoteženog ukusa, sa obiljem baršunastih tanina i izuzetnom elegancijom.

Francuska vinarija Château de Gourdon postoji od 1870. godine, a od 2018. deo je sistema „Tikveš“. Vinogradi se prostiru na 50 hektara u dolini južne Rone obasjani suncem tokom celog dana, izloženi vetru Mistral u kombinaciji sa peskovitim zemljištem koje je bogato rečnim kamenom i koje apsorbuje i emituje toplinu u toku noći, doprinoseći kompleksnosti vina i ističući njegov karakter. Grožđe se bere ručno kada je sazrelo do savršenstva, što čini vino složenim, jedinstvenim, autentičnim i visokokvalitetnim.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -