8.5 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Mađarska najavila ukidanje epidemioloških mera

Mađarska je jedna od vodećih zemalja Evropske unije kada je vakcinacija protiv koronavirusa u pitanju, i do sada je s jednom dozom vakcinisala gotovo polovinu stanovništva. Upravo zbog toga, i zbog povoljnih epidemioloških prilika, vlasti najavljuju ukidanje restriktivnih mera

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da Mađarska kreće u popuštanje mera vezanih za pandemiju koronavirusa. Ukidanje mera podrazumeva da maske više neće biti obavezne na javnim mestima, a najavio je i ukidanje ograničenja kretanja koje je u Mađarskoj još uvek na snazi.

Na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do 500 osoba, dok bi događajima u zatvorenim prostorima mogli prisustvovati samo one osobe koje su vakcinisane sa obe doze. Ponovo će biti dozvoljeno organizovanje ostalih skupova, veselja, konferencija ili događaja na kojim će moći maksimalno da bude do 200 osoba.

Osim toga, očekuje se i relaksacija mera vezanih za ulazak u zemlju, kako bi turisti i ostali putnici u skladu sa zakonima Mađarske i Evropske unije mogli neometano da putuju.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -