Nekad se podrazumevalo da ćemo na proslavi, bilo da je otvaranje izložbe, rođendan ili nešto treće, od posluženja imati nešto suhomesnato, ćevape, pite, rusku salatu, a kod malo maštovitijih domaćina punjena jaja ili kuglice sira sa nekim ukusom. Ribe će biti samo ako je posno, a ako je voće kombinovano sa slanim, to već znači da su neki stranci umešali prste. A onda je posluženje zamenio ketering
Ako danas u doba pandemije, ukucate u Guglu ovu reč, pojaviće se bezbroj firmi koje pružaju ketering usluge, a čak se i pekare i poslastičarnice oglašavaju. Svi to rade, ili se bar tako čini…
Catering nije samo dostava hrane
Engleska reč catering (kejtering) znači pružanje usluga hrane i pića na nekom događaju ili nekoj organizaciji (kao što je na primer avio-kompanija ili filmska ekipa). Ipak, sve je veća potražnja za keteringom, jer uz aktuelni ograničen rad ugostiteljskih objekata i staru želju za isprobavanjem različih kuhinja, tu je i stalni razvoj gastronomije, pa se shodno tome sve preslikava i na sve veću potrebu za korišćenjem ketering usluga.
Izazovi i zadovoljstva keteringa
Ketering je posao za koji je važna moć improvizacije. Nisu svi prostori prilagođeni pripremi i čuvanju hrane, ne znaju svi klijenti šta tačno hoće, a neki bi da im se u milimetar ispune svi zahtevi. Pored toga, zbog trenutne situacije i narastajuće konkurencije, izuzetno su bitni naizgled sporedni detalji, poput tačnosti i higijenskih uslova transporta hrane i pića. Zato je u čitavom procesu neophodna upotreba efikasnih dostavnih vozila, od kojih je naša peporuka RENAULT EXPRESS VAN.
Dobar imidž kompanije ili privatnog lica, najbolje se postiže dobrom hranom i pićem. I ne radi se više o količinama mesa, za to sada može da se ode i na Ibarsku magistralu, već o raznovrsnosti ponude, delikatnosti sastojaka, pripremi i neobičnim aranžmanima. Šefovi kuhinja sve više eksperimentišu, igraju se, spajaju nemoguće, a na nama je da to sve prihvatimo, zaboravimo na pitice i čajne kobasice i uživamo dok traje.