29.4 C
Belgrade
subota, jul 27, 2024

U Grčku i sa negativnim antigenskim testom

Poboljšanje epidemiološke situacije u kombinaciji sa programom vakcinacije u Grčkoj omogućava da se nastavi sa ukidanjem restriktivnih mera što je izuzetno značajno za pokretanje turističkih aktivnosti

Počevši od danas, državljani zemalja sa zelene liste EU među kojim se nalazi i Srbija, u Grčku će moći da uđu i sa negativnim antigenskim testom, što je vest koju su srpski turisti željno iščekivali.

PCR test je prilično skup, košta 9.000 dinara, a antigenski 3.500 dinara, što dodatno olakšava boravak u Grčkoj, i smanjuje troškove. Maloletna lica, uzrasta do 12 godina da mogu da uđu u zemlju bez testa, ukoliko dolaze iz zemalja koje se nalaze na zelenoj listi.

Osim ovog novog dokumenta, uz koji je dozvoljen ulazak u Grčku, i dalje ostaju aktuelna ostala dokumenta kao i do sada. Osobe koje su vakcinisane pokazaće potvrdu o tome da su primile obe doze vakcine, uz uslov da je druga doza vakcine primljena najmanje 14 dana pred polazak. Druga mogućnost je negativan PCR test ne stariji od 72 sata i treća, potvrda o preležanoj infekciji, stara između 2 i 9 meseci od datuma putovanja. Takođe, za ulazak u Grčku potrebno je popuniti PLF formular.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -