15 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Počela je turistička sezona u Srbiji

Turistička sezona u Srbiji je po svemu sudeći počela odlično, u većim gradovima je sve više stranih turista, posebno u Beogradu, što je pozitivan znak da se Srbija kao destinacija potpuno oporavila od loših posledica pandemije

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić je izjavila da  je od početka godine zabeležen porast deviznog priliva za 3,4 odsto, što je izuzetno ohrabrujuće, imajući u vidu da su prva tri meseca u godini bila dosta restriktivna ukoliko govorimo o merama.

Osim toga, situacija u regionu je vrlo povoljna i da ne postoje bilo kakve restrikcije za putovanja. Crna Gora, BiH, Severna Makedonija i Albanija nemaju restrikcije za naše građane, nisu potrebi ni PCR ni antigenski testovi, ni potvrde o vakcinaciji. Ista pravila važei za njihove građane kada dolaze u Srbiju.

Srbija sklopila sa mnogim zemljama bilateralne sporazume kojima su međusobno priznale vakcine, što u velikoj meri olakšava putovanja turista, posebno zbog činjenice da neke zemlje u regionu zahtevaju PCR ili druge testove koji mogu biti prilično skupi. Region je oduvek bio najlogičniji izbor za putovanja, a to pravilo je pandemija i potvrdila.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -