9.1 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Šaleška dolina, destinacija blagostanja

Jer se svim svojim čulima osećate nezaboravno. Jer tu pronalazite inspiraciju za novu radoznalost. Jer ovde vaše telo želi biti još aktivnije. Jer tu vaša duša pronalazi prava iskustva za sebe

Zašto u Šalešku? Ako ste već i bili ovde, dolina će vas ponovo iznenaditi. Poklonite sebi više dana za otkrivanje gradova i seoskih krajeva, kulture i istorije, aktivnosti i opuštanja. Isprobajte najbolje i doživite odmor na drugačiji, poseban način. Sami odaberite kako želite da doživite Šalešku jer u Šaleškoj dolini veruju da je u životu važno dobro jesti, jednostavno živeti i često se smejati.

Svako ko želi promenu na bolje, boravi u dolini makar nekoliko dana. Za svoj boravak možete izabrati mesto koje će vam obnoviti snagu prirodom, organskom hranom, meditacijom i jogom. Možete se odlučiti za prestižni boravak na selu, na staroj farmi sa kaminom i bazenom. Možete izabrati drvenu glamping kuću pored pašnjaka ili modernu apartmansku kuću u blizini šume. Možete takođe, dopustiti da vas razmaze u velikom centru opuštanja i zdravlja. Vrhunski kontakt sa prirodom doprinosi iskustvu uspostavljanja kontakta sa sobom. Gde god da se smestite, vaša čula će biti opčinjena odabranim delikatesima i to ne samo njihovim ukusom, već i jedinstvenom okolinom u kojoj ćete ih probati.

U Šaleškoj dolini čekaju vas doživljaji specifične rudarske i industrijske baštine koja je neraskidivo povezana sa darovima prirode i zelenim riznicama područja, a ruralno područje je svojom tradicijom uticalo na kulturu i kuhinju najmlađeg slovenačkog grada! Lokalna jela danas upotpunjuju originalni pristupi, nove ideje i kombinacije. Probajte ih i vi!

Jezera stvorena eksploatacijom uglja, nedaleko od živahnih plaža sa mnoštvom aktivnosti, skrivaju potopljena sela. Do jezera možete stići na konju iz štale koja je gotovo u centru grada. Doživite vlastitim rukama šta znači biti lončar. Uživajte u životu u mlinu, u domaćinstvu starom 400 godina koje ima svoj vinski podrum. Na mestima posebnog kulturnog nasleđa niste samo posetilac, već se osećate kao da ste stanovnik i da pomažete u stvaranju! Pešice ili biciklom, otkrićete ugašenu vatru i dom divljeg petla na najvišem vrhu doline Šalek. Iznenadiće vas kraške pećine u blizini prirodnog mosta visokog 10 metara, kao i dva vodopada. Vozite se brdima, šumama, rekama i jezerima na čak 30 biciklističkih staza koje ćete upoznati kroz katalog i aplikaciju. Vozite se biciklom da biste izašli na kraj sa novim izazovima u susednom pejzažu. Ako ste dovoljno pripremljeni i želite dozu adrenalina, pođite na najizazovniju penjačku stazu u Sloveniji.

Kad god dođete u Šalešku dolinu, možete očekivati originalan doživljaj. Osećajte se dobro. VIŠE NEGO DOBRO. Osećajte se »po Šaleško«!

#feelslovenia #visitsaleska

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -