7.7 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Lakše do Španije i Francuske

Srbija se nalazi na zelenoj listi zemalja sa povoljnom epidemiološkom situacijom, a među državama koje su dodatno ublažile uslove za ulazak građana Srbije našle su se Španija i Francuska

Građani Srbije mogu da putuju u sve više zemalja, za mnoge od njih nisu potrebni nikakvi uslovi, dok neke traže negativan PCR ili antigenski test. Od sada su se među zemljama u kojima su srpski državljani dobrodošli našle i Francuska i Španija.

Francuska ne dozvoljava ulazak u zemlju osobama koje su preležale infekciju koronavirusom ukoliko nemaju negativan PCR ili antigenski test ne stariji od 72 sata. Negativan PCR ili antigenski test obavezan je za sve državljane Srbije koji se nisu vakcinisali ili su se vakcinisali vakcinama Sinofarm i Sputnjik V, kao i za decu stariju od 11 godina.

Građanima Srbije koji su vakcinisani vakcinama Fajzer ili AstraZeneka priznaje se dokaz o izvršenoj vakcinaciji, uz uslov da je prošlo najmanje 14 dana od revakcinacije.

Španija je prihvatila sve vakcine sem vakcine Sputnjik V, jedini uslov je da je od revakcinacije prošlo najmanje 14 dana. Građani Srbije takođe mogu da putuju u Španiju ukoliko prilože negativan PCR ili antigenski test ne stariji od 48 sati, kao i uz potvrdu o preležanoj infekciji u poslednjih 6 meseci. Deci do 12 godina nije potreban negativan PCR ili antigenski test, kao ni potvrda o preležanoj infekciji, ali moraju da poseduju QR kod.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -