9.1 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Nemački raj tokom leta i zime

Bodensko jezero predstavlja jedan od najlepših turističkih sadržaja Nemačke. Iako jezero dele sa komšijama, Nemci ga nazivaju svojim, i vrlo su ponosni na činjenicu da je taj kraj zemlje izuzetno poseban i atraktivan

Bodensko jezero, poznato još i kao jezero Konstanc, treće je po veličini u tom delu Evrope i snabdeva ga vodom reka Rajna. Na njegovim obalama susreću se tri države, Nemačka, Austrija i Švajcarska, i svaka od njih kaže da je jezero njihovo.

Najveće nemačko jezero važi za jedno od najlepših mesta u zemlji, zauzima površinu od 536 kilometara kvadratnih, i u najdubljem delu je duboko oko 273 metara. Ovo jezero je jedno od najomiljenijih destinacija za odmor ne samo Nemaca, već i turista sa svih krajeva Evrope.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)


Ovaj kraj je posebno zanimljiv jer se jezero ne može posmatrati kao posebna i jedinstvena celina, već kao deo krajolika kog čine zajedno planine i naselja koja se nalaze u blizini. Voda je prozirna i nestvarno čista, a planinski vazduh i kombinaciji sa lekovitim blatom i termalnim vodama nudi turistima kompletan odmor za dušu i telo u svim godišnjim dobima.

Nemci su tradicionalno dobri domaćini, pa se nakon kupanja u jezeru ili duge šetnje možete opustiti u nekoj od lokalnih kafana, gde se uz odlično pivo i još bolje kobasice pripovedaju priče o slavnim vremenima.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -