20.6 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Nove mere za ugostitelje u Grčkoj

U prošlim danima u Grčkoj je počeo da raste broj inficiranih koronavirusom, od 600 dnevno taj broj je porastao na skoro 2.000, pa vlasti razmatraju uvođenje nekih novih mera kako bi se širenje infekcije svelo na minimum

U Grčkoj broj novih infekcija ponovno brzo raste. Od danas će se u grčkim barovima i kafićima ponovno primenjivati stroge epidemiološke mere koje podrazumevaju i visoke kazne za prekršaje. U Grčkoj su se brojke više nego udvostručile u roku od nedelju dana, a posebno su pogođeni mladi.

Prosečna starost novooboljelih je 27 godina, a budući da je porast broja slučajeva očito povezan s noćnim životom, od četvrtka gosti mogu samo sediti u klubovima, zabranjeno je sve ostalo, čak i stajanje, o igranju da i ne govorimo.

U slučaju kršenja tih odluka, od samog početka će se izricati stroge novčane kazne u visini od 2000 i 5000 evra i sedmodnevne zabrane rada. Drugi put kazna iznosi 10.000 evra a lokal se zatvara na dve nedelje, ukoliko se desi da tri puta bude isti napravljen prekršaj oduzima se licenca za rad. Kazne se mogu izricati i retroaktivno, ukoliko postoje fotografije i videozapisi na društvenim mrežama na primer.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -