10.1 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Novi vid turizma, sve više državljana Indije u Srbiji

Prema pisanju medija više od 1.000 stanovnika Indije je u poslednjih mesec dana posetilo Srbiju, a razlog treba tražiti u novim epidemiološkim merama vezanim za putovanja

Veliki broj dolazaka državljana Indije u Srbiju je prilično jednostavan, Indija nije trenutno na zelenoj listi Evropske komisije za suzbijanje epidemije ECDC, pa im je zabranjen ulazak u mnoge zemlje.

Putnici koji dolaze iz Indije najprije moraju da provedu dve nedelje u karantinu u nekoj od država koje su na zelenoj karti ECDC-a kako bi mogli dalje da putuju. Njima je izgleda Srbija, zemlja koja se nalazi na zelenoj listi, izuzetno zgodna za karantin. Za ulazak u Srbiju državljanima Indije je dovoljan negativan PCR test.

Srbija je postala usputna stanica mnogom državljanima Indije na putu prema Bliskom istoku gde je puno njih dobilo poslovni angažman, a za mnoge države Bliskog istoka je neophodan dvonedeljni karantin u nekoj od odobrenih država od strane ECDC-a.

Treba istaći da se dobar deo njih odlučuje za odmor u Srbiji, a najinteresantniji turistički sadržaji državljanima Indije su Beograd i naše planine, posebno Zlatibor.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -