12.3 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Obuka zaposlenih u turizmu – korak ka boljoj ponudi na destinaciji

Program edukacije ljudskih resursa u turizmu koji organizuje Turistička organizacija Srbije u saradnji sa Centrom za istraživanja i studije turizma, započet je na Zlatiboru predavanjem na temu:  „ Upravljanje destinacijom nakon krize, uloga regionalnih organizacija i destinacijskih marketing organizacija“

Prvom u nizu predavanja prisustvovale su kolege iz lokalnih i regionalnih turističkih organizacija. Predstavnici privrede, hotelijeri, donosioci odluka u lokalnim samoupravama, kao i akademska javnost.

Direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović istakla je da je cilj edukacija iznalaženje rešenja uz koje bi se turistički rezultati vratili na period pre pandemije. Za takav cilj neophodno je, između ostalog, unapređenje marketinga u turizmu.

U ime domaćina na destinaciji, učesnicima su se obratili Miroslav Rađen, direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija i Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor koji su sa kolegama podelili iskustva rukovođenja regijom koja postiže zapažene rezultate čak i vreme pandemije.

Profesor Dr Slobodan Čerović, dekan Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum naglasio je da su ljudi faktor koji pravi razliku između uspešnih i neuspešnih destinacija, lokaliteta, projekata… Budući da su kadrovi- tačka prelamanja, po mišljenju profesora Čerovića, neophodna je konstantna edukacija poput ove koju je inicirala Turistička organizacija Srbije.

Program edukacije ljudskih resursa započet na Zlatiboru, nastavlja se narednih dana predavanjima u Donjem Milanovcu i Sremskim Karlovcima…. Obuke traju do jeseni, a njima će biti obuhvaćeni zaposleni u turizmu na teritoriji cele Srbije.

Program „Edukacije ljudskih resursa u turizmu Republike Srbije“ besplatan je za sve učsnike.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -